Okoń w sosie z kopru
m7
Przepis na prowansalski obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przepis na prowansalski obiad.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
900 g okoń
0.25 szkl. masło
1 szkl. śmietana
0.30 szkl. bułka tarta
0.30 szkl. mąka ryżowa
0.30 szkl. koper ogrodowy
1 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
Arkusz woskowego papieru posypać tartą bułką, mąką, solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mieszaninie.
Na patelni stopić masło. Rybę przyrumienić lekko na średnim ogniu. Filety wyjąć z patelni. Trzymać w cieple.
Do tej samej patelni dodać koper i śmietanę. Dusić, aż sos zgęstnieje. Dodać sos sojowy. Doprawić.
Sos przelać na półmisek. Położyć rybę. Podawać z upieczonymi ziemniakami lub ryżem, według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.