1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
900 Gramów
Okoń
0.25 Szklanki
masło
1 Szklanka
śmietana
0.3 Szklanki
bułka tarta
0.3 Szklanki
Mąka ryżowa
0.3 Szklanki
koper ogrodowy
1 Łyżka
sos sojowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Arkusz woskowego papieru posypać tartą bułką, mąką, solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mieszaninie.
  2. Na patelni stopić masło. Rybę przyrumienić lekko na średnim ogniu. Filety wyjąć z patelni. Trzymać w cieple.
  3. Do tej samej patelni dodać koper i śmietanę. Dusić, aż sos zgęstnieje. Dodać sos sojowy. Doprawić.
  4. Sos przelać na półmisek. Położyć rybę. Podawać z upieczonymi ziemniakami lub ryżem, według uznania.

Opis

Przepis na prowansalski obiad.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Przepis
Trudny Do 1 godz
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Przepis
Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem na gorąco

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Sajgonki z czerwoną soczewicą

Przepis
Średni Do 1 godz
Sajgonki z czerwoną soczewicą

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!