Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
900 Gramów
Okoń
0.25 Szklanki
masło
1 Szklanka
śmietana
0.3 Szklanki
bułka tarta
0.3 Szklanki
Mąka ryżowa
0.3 Szklanki
koper ogrodowy
1 Łyżka
sos sojowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Arkusz woskowego papieru posypać tartą bułką, mąką, solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mieszaninie.
  2. Na patelni stopić masło. Rybę przyrumienić lekko na średnim ogniu. Filety wyjąć z patelni. Trzymać w cieple.
  3. Do tej samej patelni dodać koper i śmietanę. Dusić, aż sos zgęstnieje. Dodać sos sojowy. Doprawić.
  4. Sos przelać na półmisek. Położyć rybę. Podawać z upieczonymi ziemniakami lub ryżem, według uznania.

Opis

Przepis na prowansalski obiad.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!