Okoń w sosie z kopru

m7
Okoń w sosie z kopru

1

0 / 0

Przepis na prowansalski obiad.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

900 g okoń

0.25 szkl. masło

1 szkl. śmietana

0.30 szkl. bułka tarta

0.30 szkl. mąka ryżowa

0.30 szkl. koper ogrodowy

1 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Arkusz woskowego papieru posypać tartą bułką, mąką, solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mieszaninie.

2

Na patelni stopić masło. Rybę przyrumienić lekko na średnim ogniu. Filety wyjąć z patelni. Trzymać w cieple.

3

Do tej samej patelni dodać koper i śmietanę. Dusić, aż sos zgęstnieje. Dodać sos sojowy. Doprawić.

4

Sos przelać na półmisek. Położyć rybę. Podawać z upieczonymi ziemniakami lub ryżem, według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

264

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły