1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
900 Gramów
Okoń
0.25 Szklanki
masło
1 Szklanka
śmietana
0.3 Szklanki
bułka tarta
0.3 Szklanki
Mąka ryżowa
0.3 Szklanki
koper ogrodowy
1 Łyżka
sos sojowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Arkusz woskowego papieru posypać tartą bułką, mąką, solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mieszaninie.
  2. Na patelni stopić masło. Rybę przyrumienić lekko na średnim ogniu. Filety wyjąć z patelni. Trzymać w cieple.
  3. Do tej samej patelni dodać koper i śmietanę. Dusić, aż sos zgęstnieje. Dodać sos sojowy. Doprawić.
  4. Sos przelać na półmisek. Położyć rybę. Podawać z upieczonymi ziemniakami lub ryżem, według uznania.

Opis

Przepis na prowansalski obiad.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Trudny Do 1 godz.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Cykoriowe świdry

Łatwy Do 20 min.

Diabelskie Pappardelle

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!