Okoń w sosie z kopru
m7
Przepis na prowansalski obiad.
1
0 / 0
Przepis na prowansalski obiad.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
900 g okoń
0.25 szkl. masło
1 szkl. śmietana
0.30 szkl. bułka tarta
0.30 szkl. mąka ryżowa
0.30 szkl. koper ogrodowy
1 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
1
Arkusz woskowego papieru posypać tartą bułką, mąką, solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mieszaninie.
2
Na patelni stopić masło. Rybę przyrumienić lekko na średnim ogniu. Filety wyjąć z patelni. Trzymać w cieple.
3
Do tej samej patelni dodać koper i śmietanę. Dusić, aż sos zgęstnieje. Dodać sos sojowy. Doprawić.
4
Sos przelać na półmisek. Położyć rybę. Podawać z upieczonymi ziemniakami lub ryżem, według uznania.