0

Składniki

20 Dekagramów
200 Gramów
Skrzydełka z kurczaka
5 Sztuk
ogórek kiszony
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
pietruszka
3 Litry
woda
50 Mililitrów
śmietana 18%
0.5 Pęczka
koperek
2 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… Do garnka włóż skrzydełka z kurczaka i zalej 3 litrami wody. Doprowadź wodę do wrzenia.
  3. To już prawie meta! W tym czasie umyj i obierz marchew i pietruszkę. Zetrzyj je razem z ogórkami kiszonymi na grubych oczkach tarki. Dodaj je do garnka wraz z przyprawami. Gotuj przez 20 minut. Wyciągnij z zupy mięso. Następnie dodaj śmietanę do zupy, dopraw solą i pieprzem. Udekoruj posiekanym koperkiem. Poszło Ci świetnie! Brawo! Mała podpowiedź: W sezonie na ogórki małosolne, możesz zastąpić nimi ogórki kiszone.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Zupa z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z marchewką i groszkiem

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!