Ogórki z przecierem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki z przecierem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975088669.jpeg&w=3840&q=75)
smaczne i jakie inne
0
0 / 0
smaczne i jakie inne
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
5 kg ogórek
1 kg cebula
1 szkl. ocet
1 szkl. cukier
1 szkl. olej
1 łyżka sól
20 dag. koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
1
Ogórki obrać i pokroić w ćwiartki.
2
Cebulę pokroić w krążki. Zmieszać z ogórkami i nasolić. Odstawić na godzinę.
3
Składniki zalewy zagotować i zalać nią ogórki.
4
Włożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.