Ogórki z papryką w occie

m7

Do domowej spiżarni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
220
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.9 / 21
Do domowej spiżarni.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 kg ogórek
1 kg cebula
2.50 łyżecz. gorczyca
1 l woda
1 szkl. ocet
3 szt. papryka czerwona
50 szt. pieprz ziarnisty
2 łyżka sól
5 łyżka cukier
Przygotowanie
Ogórki i paprykę umyć, pokroić w paski i ściśle ułożyć w słoikach. Dodać cebulę pokrojoną w plasterki, gorczycę (pół łyżeczki), ziarna pieprzu (10 sztuk).
Z wody, octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią ogórki, tak aby były całe przykryte.
Słoiki zakręcić i pasteryzować 25 minut.