Ogórki z papryką w occie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki z papryką w occie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974287495.jpeg&w=3840&q=75)
Do domowej spiżarni.
0
2.9 / 21
Do domowej spiżarni.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
2 kg ogórek
1 kg cebula
2.50 łyżecz. gorczyca
1 l woda
1 szkl. ocet
3 szt. papryka czerwona
50 szt. pieprz ziarnisty
2 łyżka sól
5 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Ogórki i paprykę umyć, pokroić w paski i ściśle ułożyć w słoikach. Dodać cebulę pokrojoną w plasterki, gorczycę (pół łyżeczki), ziarna pieprzu (10 sztuk).
2
Z wody, octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią ogórki, tak aby były całe przykryte.
3
Słoiki zakręcić i pasteryzować 25 minut.