Ogórki z musztardą

m7

Ogórki w zalewie musztardowej do spiżarni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
167
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ogórki w zalewie musztardowej do spiżarni.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
3 kg ogórek
1 l woda
1 szkl. ocet
1 szkl. cukier
10 szt. liść laurowy
20 szt. ziele angielskie
3 łyżka pieprz
7 łyżka musztarda
3 łyżka sól
Przygotowanie
Ogórki umyć, pokroić na plasterki lub słupki, można wykorzystać przerośnięte ogórki trzeba usunąć tylko nasiona.Włożyć do słoików. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 2 ziela angielskie, kilka kulek pieprzu
Przygotować zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę wymieszać.
Zimną zalewą zalać ogórki i pasteryzować 15 minut.