Ogórki z musztardą

m7
Ogórki z musztardą

0

0 / 0

Ogórki w zalewie musztardowej do spiżarni.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

3 kg ogórek

1 l woda

1 szkl. ocet

1 szkl. cukier

10 szt. liść laurowy

20 szt. ziele angielskie

3 łyżka pieprz

7 łyżka musztarda

3 łyżka sól

Przygotowanie


1

Ogórki umyć, pokroić na plasterki lub słupki, można wykorzystać przerośnięte ogórki trzeba usunąć tylko nasiona.Włożyć do słoików. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 2 ziela angielskie, kilka kulek pieprzu

2

Przygotować zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę wymieszać.

3

Zimną zalewą zalać ogórki i pasteryzować 15 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły