Ogórki z musztardą
m7
Ogórki w zalewie musztardowej do spiżarni.
0
0 / 0
Ogórki w zalewie musztardowej do spiżarni.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
3 kg ogórek
1 l woda
1 szkl. ocet
1 szkl. cukier
10 szt. liść laurowy
20 szt. ziele angielskie
3 łyżka pieprz
7 łyżka musztarda
3 łyżka sól
Przygotowanie
1
Ogórki umyć, pokroić na plasterki lub słupki, można wykorzystać przerośnięte ogórki trzeba usunąć tylko nasiona.Włożyć do słoików. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 2 ziela angielskie, kilka kulek pieprzu
2
Przygotować zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę wymieszać.
3
Zimną zalewą zalać ogórki i pasteryzować 15 minut.