Ogórki z curry
m7
bardzo smaczne ogórki na zimę lepsze niż korniszony
0
0 / 0
bardzo smaczne ogórki na zimę lepsze niż korniszony
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1.50 kg ogórek
1 l woda
1.50 szkl. cukier
1 szkl. ocet
2 szt. cebula
1.50 łyżka sól
3 łyżka curry
Przygotowanie
1
Ogórki umyć wysuszyć i razem ze skórką pokroić w słupki.
2
Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować, do gorącej zalewy wrzucić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Zdjąć z ognia i ostudzić.
3
Do każdego słoika włożyć po lisku selera trochę ziarenek gorczycy i pokrojone w słupki ogórki.
4
Ostudzoną zalewę wymieszać i zalać nią ogórki w słoikach. Pasteryzować ok. 2 minut.