Ogórki z curry

m7
Ogórki z curry

0

0 / 0

bardzo smaczne ogórki na zimę lepsze niż korniszony

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1.50 kg ogórek

1 l woda

1.50 szkl. cukier

1 szkl. ocet

2 szt. cebula

1.50 łyżka sól

3 łyżka curry

Przygotowanie


1

Ogórki umyć wysuszyć i razem ze skórką pokroić w słupki.

2

Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować, do gorącej zalewy wrzucić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Zdjąć z ognia i ostudzić.

3

Do każdego słoika włożyć po lisku selera trochę ziarenek gorczycy i pokrojone w słupki ogórki.

4

Ostudzoną zalewę wymieszać i zalać nią ogórki w słoikach. Pasteryzować ok. 2 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły