Ogórki z chili
m7
Świetnie nadają się jako przekąska oraz jako dodatek do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
980
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
184
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świetnie nadają się jako przekąska oraz jako dodatek do obiadu.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 kg ogórek
1 szkl. ocet
1 szt. czosnek
3 łyżka sól
2 łyżka chili
4 łyżka olej słonecznikowy
0.50 kg cukier
Przygotowanie
Ogórki przekroić wzdłuż i posolić. Odstawić na 5 godzin.
Po tym czasie odcedzić, dodać czosnek pokrojony w plasterki oraz chili.
Dokładnie wymieszać.
Przygotować zalewę, wymieszać cukier, olej, ocet i zalać zalewą ogórki. Ostawić na 10 godzin.
Po tym czasie wkładać ogórki do słoików i zalewać zalewą.
Pasteryzować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
980
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
184
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.