Ogórki z chili
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki z chili](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976638458.jpeg&w=3840&q=75)
Świetnie nadają się jako przekąska oraz jako dodatek do obiadu.
0
0 / 0
Świetnie nadają się jako przekąska oraz jako dodatek do obiadu.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
2 kg ogórek
1 szkl. ocet
1 szt. czosnek
3 łyżka sól
2 łyżka chili
4 łyżka olej słonecznikowy
0.50 kg cukier
Przygotowanie
1
Ogórki przekroić wzdłuż i posolić. Odstawić na 5 godzin.
2
Po tym czasie odcedzić, dodać czosnek pokrojony w plasterki oraz chili.
3
Dokładnie wymieszać.
4
Przygotować zalewę, wymieszać cukier, olej, ocet i zalać zalewą ogórki. Ostawić na 10 godzin.
5
Po tym czasie wkładać ogórki do słoików i zalewać zalewą.
6
Pasteryzować.