Ogórki z chili

m7
Ogórki z chili

0

0 / 0

Świetnie nadają się jako przekąska oraz jako dodatek do obiadu.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 kg ogórek

1 szkl. ocet

1 szt. czosnek

3 łyżka sól

2 łyżka chili

4 łyżka olej słonecznikowy

0.50 kg cukier

Przygotowanie


1

Ogórki przekroić wzdłuż i posolić. Odstawić na 5 godzin.

2

Po tym czasie odcedzić, dodać czosnek pokrojony w plasterki oraz chili.

3

Dokładnie wymieszać.

4

Przygotować zalewę, wymieszać cukier, olej, ocet i zalać zalewą ogórki. Ostawić na 10 godzin.

5

Po tym czasie wkładać ogórki do słoików i zalewać zalewą.

6

Pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

980

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

184

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły