Ogórki z cebulką na zimę
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki z cebulką na zimę](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973085892.jpeg&w=3840&q=75)
na zimę
0
0 / 0
na zimę
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
7 porcji
Składniki
2 kg ogórek
1.50 kg cebula
7 łyżecz. sól
20 łyżecz. cukier
4 łyżecz. gorczyca
9 szkl. woda
1 szkl. ocet
7 szt. koper ogrodowy
4 szt. marchew
7 szt. ząbek czosnku
7 szt. liść laurowy
14 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Mała cebulkę obieramy, ogórki i marchewkę kroimy na większe kawałki. Do każdego słoika wkładamy koper, ziele angielskie, listek laurowy, kawałek czosnku, kilka ziarenek gorczycy, do połowy ogórki, na drugą połowę cebulkę, kilka kawałków marchewki, słoiki uzupełniamy gorącą zalewą.
2
Pasteryzujemy około 10 minut.