Ogórki z cebulką na zimę

m7
Ogórki z cebulką na zimę

0

0 / 0

na zimę

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

2 kg ogórek

1.50 kg cebula

7 łyżecz. sól

20 łyżecz. cukier

4 łyżecz. gorczyca

9 szkl. woda

1 szkl. ocet

7 szt. koper ogrodowy

4 szt. marchew

7 szt. ząbek czosnku

7 szt. liść laurowy

14 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Mała cebulkę obieramy, ogórki i marchewkę kroimy na większe kawałki. Do każdego słoika wkładamy koper, ziele angielskie, listek laurowy, kawałek czosnku, kilka ziarenek gorczycy, do połowy ogórki, na drugą połowę cebulkę, kilka kawałków marchewki, słoiki uzupełniamy gorącą zalewą.

2

Pasteryzujemy około 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

230

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

43

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły