Ogórki z cebulką i koperkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki z cebulką i koperkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725220.jpeg&w=3840&q=75)
Ta sałatka to idealna propozycja na piklowane warzywa. Znakomita do obiadu.
0
0 / 0
Ta sałatka to idealna propozycja na piklowane warzywa. Znakomita do obiadu.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
5 kg ogórek
1 łyżecz. pieprz
1.50 szkl. ocet
2 szt. koper ogrodowy
3 łyżka sól
0.50 kg cebula
0.50 kg cukier
Przygotowanie
1
Ogórki obrać i pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w paseczki, wymieszać, odstawić na 1 - 2 godz.
2
Ocet, cukier i pieprz zagotować i ostudzić. Koperek drobno posiekać.
3
Ogórki z cebulką zalać zimną zalewą, na końcu dodać koperek. Wszystko to zapakować do słoików.
4
Pasteryzować 15 minut. Ostudzić.