Ogórki z cebulką i koperkiem

m7

Ta sałatka to idealna propozycja na piklowane warzywa. Znakomita do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
295
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ta sałatka to idealna propozycja na piklowane warzywa. Znakomita do obiadu.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
5 kg ogórek
1 łyżecz. pieprz
1.50 szkl. ocet
2 szt. koper ogrodowy
3 łyżka sól
0.50 kg cebula
0.50 kg cukier
Przygotowanie
Ogórki obrać i pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w paseczki, wymieszać, odstawić na 1 - 2 godz.
Ocet, cukier i pieprz zagotować i ostudzić. Koperek drobno posiekać.
Ogórki z cebulką zalać zimną zalewą, na końcu dodać koperek. Wszystko to zapakować do słoików.
Pasteryzować 15 minut. Ostudzić.