Ogórki w zalewie żółtej

m7
Ogórki w zalewie żółtej

0

0 / 0

Smaczne i w dodatku ciekawie zabarwione.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

40 ocet

1 łyżeczka kurkuma

1 łyżeczka sól

6 szt. ogórek

5 szt. ziele angielskie

5 szt. kolendra

5 szt. gorczyca

1 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Ogórki gruntowe obrać ze skórki i pokroić w duże plastry, nasolić i odczekać 5-10 minut. Wodę, którą puszczą zlać do garnka, wsypać cukier, zioła, kurkumę i zagotować. Jeśli wody jest za mało na zalewę to do litrowego słoika dolać wody. Upchać plastry ogórka w słoik. Wystudzoną zalewę wymieszać z octem i zalać ogórki. Zakręcić słoik i pasteryzować (25 minut od chwili zagotowania).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły