Ogórki w zalewie musztardowej
m7
Ogórki w zalewie musztardowej są aromatyczne i pikantne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ogórki w zalewie musztardowej są aromatyczne i pikantne.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
3 kg ogórek
0.50 łyżecz. gorczyca
1 l woda
1 szkl. ocet
1.50 szkl. cukier
3 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
1.50 łyżka sól
5 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Ogórki obrać ze skórki, pokroić wzdłuż i oczyścić z miąższu. Powkładać do słoików.
2
Do każdego słoika dodać ziele, liść i gorczycę.
3
Składniki zalewy zagotować napełnić słoiki i pasteryzować około 10-15 min.