Ogórki w zalewie musztardowej
m7
Ogórki w zalewie musztardowej są aromatyczne i pikantne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1967
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
411
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ogórki w zalewie musztardowej są aromatyczne i pikantne.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 kg ogórek
0.50 łyżecz. gorczyca
1 l woda
1 szkl. ocet
1.50 szkl. cukier
3 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
1.50 łyżka sól
5 łyżka musztarda
Przygotowanie
Ogórki obrać ze skórki, pokroić wzdłuż i oczyścić z miąższu. Powkładać do słoików.
Do każdego słoika dodać ziele, liść i gorczycę.
Składniki zalewy zagotować napełnić słoiki i pasteryzować około 10-15 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1967
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
411
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.