Ogórki w zalewie musztardowej

m7
Ogórki w zalewie musztardowej

0

0 / 0

Ogórki w zalewie musztardowej są aromatyczne i pikantne.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 kg ogórek

0.50 łyżecz. gorczyca

1 l woda

1 szkl. ocet

1.50 szkl. cukier

3 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

1.50 łyżka sól

5 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Ogórki obrać ze skórki, pokroić wzdłuż i oczyścić z miąższu. Powkładać do słoików.

2

Do każdego słoika dodać ziele, liść i gorczycę.

3

Składniki zalewy zagotować napełnić słoiki i pasteryzować około 10-15 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły