0

Składniki

4 Kilogramy
ogórek
2 Łyżeczki
gorczyca
1 Litr
woda
1 Szklanka
ocet
1.5 Szklanki
cukier
8 Sztuk
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
czosnek
10 Sztuk
koper ogrodowy
3 Łyżki
sól
5 Łyżek
musztarda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować zalewę z zielem angielskim, liściem laurowym, gorczycą.
  2. do przestudzonej zalewy dać musztardę.
  3. Zalać ogórki z ząbkiem czosnku i koprem. Pasteryzować około 6 minut.

Opis

są pyszne, można je jeść zaraz po zrobieniu, jak i przez całą zimę

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!