Ogórki w zalewie musztardowej
m7
Są pyszne, można je jeść zaraz po zrobieniu, jak i przez całą zimę.
0
3.5 / 8
Są pyszne, można je jeść zaraz po zrobieniu, jak i przez całą zimę.
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
4 kg ogórek
2 łyżecz. gorczyca
1 l woda
1 szkl. ocet
1.50 szkl. cukier
8 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
3 szt. czosnek
10 szt. koper ogrodowy
3 łyżka sól
5 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Zagotować zalewę z zielem angielskim, liściem laurowym, gorczycą.
2
Do przestudzonej zalewy dać musztardę.
3
Zalać ogórki, dodać ząbek czosnku i koper. Pasteryzować około 6 minut.