Ogórki w zalewie musztardowej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki w zalewie musztardowej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975827734.jpeg&w=3840&q=75)
Są pyszne, można je jeść zaraz po zrobieniu, jak i przez całą zimę.
0
3.5 / 8
Są pyszne, można je jeść zaraz po zrobieniu, jak i przez całą zimę.
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
4 kg ogórek
2 łyżecz. gorczyca
1 l woda
1 szkl. ocet
1.50 szkl. cukier
8 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
3 szt. czosnek
10 szt. koper ogrodowy
3 łyżka sól
5 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Zagotować zalewę z zielem angielskim, liściem laurowym, gorczycą.
2
Do przestudzonej zalewy dać musztardę.
3
Zalać ogórki, dodać ząbek czosnku i koper. Pasteryzować około 6 minut.