0

Składniki

4 Kilogramy
ogórek
2 Łyżeczki
gorczyca
1 Litr
woda
1 Szklanka
ocet
1.5 Szklanki
cukier
8 Sztuk
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
czosnek
10 Sztuk
koper ogrodowy
3 Łyżki
sól
5 Łyżek
musztarda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować zalewę z zielem angielskim, liściem laurowym, gorczycą.
  2. do przestudzonej zalewy dać musztardę.
  3. Zalać ogórki z ząbkiem czosnku i koprem. Pasteryzować około 6 minut.

Opis

są pyszne, można je jeść zaraz po zrobieniu, jak i przez całą zimę

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!