Ogórki w zalewie musztardowej

m7
Ogórki w zalewie musztardowej

0

3.5 / 8

Są pyszne, można je jeść zaraz po zrobieniu, jak i przez całą zimę.

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

4 kg ogórek

2 łyżeczka gorczyca

1 l woda

1 szkl. ocet

1.50 szkl. cukier

8 szt. ziele angielskie

3 szt. liść laurowy

3 szt. czosnek

10 szt. koper ogrodowy

3 łyżka sól

5 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Zagotować zalewę z zielem angielskim, liściem laurowym, gorczycą.

2

Do przestudzonej zalewy dać musztardę.

3

Zalać ogórki, dodać ząbek czosnku i koper. Pasteryzować około 6 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły