Ogórki w occie

m7
Ogórki w occie

0

2 / 3

Domowe, smaczne korniszony.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 kg ogórek

2.50 łyżecz. gorczyca

1 szkl. ocet

10 szt. ząbek czosnku

5 szt. koper ogrodowy

5 szt. korzeń chrzanu

5 szt. liść laurowy

10 szt. ziele angielskie

50 szt. pieprz ziarnisty

5 łyżka cukier

2 łyżka sól

Przygotowanie


1

Ogórki umyć, ściśle ułożyć w słoikach. Dodać chrzan pokrojony w słupki, obrany czosnek (2 ząbki), marchewkę pokrojoną w paski, liść laurowy, ziele angielskie (2 sztuki), gorczycę (pół łyżeczki), ziarna pieprzu (10 sztuk) i gałązkę kopru.

2

Z wody, octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią ogórki, tak aby były całe przykryte.

3

Słoiki zakręcić i pasteryzować 25 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

215

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły