0

Składniki

2 Kilogramy
ogórek
2.5 Łyżeczki
gorczyca
1 Szklanka
ocet
10 Sztuk
ząbek czosnku
5 Sztuk
koper ogrodowy
5 Sztuk
Korzeń chrzanu
5 Sztuk
liść laurowy
10 Sztuk
ziele angielskie
50 Sztuk
pieprz ziarnisty
5 Łyżek
cukier
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki umyć, ściśle ułożyć w słoikach. Dodać chrzan pokrojony w słupki, obrany czosnek (2 ząbki), marchewkę pokrojoną w paski, liść laurowy, ziele angielskie (2 sztuki), gorczycę (pół łyżeczki), ziarna pieprzu (10 sztuk) i gałązkę kopru.
  2. Z wody , octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią ogórki, tak aby były całe przykryte.
  3. Słoiki zakręcić i pasteryzować 25 minut.

Opis

Domowe, smaczne korniszony

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Tzatziki (Cacyki)

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tzatziki (Cacyki)

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!