Ogórki w occie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki w occie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6572-1702057929903.jpeg&w=3840&q=75)
Domowe, smaczne korniszony.
0
2 / 3
Domowe, smaczne korniszony.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
2 kg ogórek
2.50 łyżecz. gorczyca
1 szkl. ocet
10 szt. ząbek czosnku
5 szt. koper ogrodowy
5 szt. korzeń chrzanu
5 szt. liść laurowy
10 szt. ziele angielskie
50 szt. pieprz ziarnisty
5 łyżka cukier
2 łyżka sól
Przygotowanie
1
Ogórki umyć, ściśle ułożyć w słoikach. Dodać chrzan pokrojony w słupki, obrany czosnek (2 ząbki), marchewkę pokrojoną w paski, liść laurowy, ziele angielskie (2 sztuki), gorczycę (pół łyżeczki), ziarna pieprzu (10 sztuk) i gałązkę kopru.
2
Z wody, octu, soli i cukru zagotować marynatę i zalać nią ogórki, tak aby były całe przykryte.
3
Słoiki zakręcić i pasteryzować 25 minut.