0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
2 Szklanki
ocet
6 Szklanek
woda
1 Sztuka
musztarda
6 Łyżek
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Niewielkie ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
  2. Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.
  3. Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.
  4. Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.
  5. Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.
  6. W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.

Opis

na przekąskę.........

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!