Ogórki w musztardzie

m7
Ogórki w musztardzie

0

4 / 1

Idealne na przekąskę.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

5 kg ogórek

2 szkl. ocet

6 szkl. woda

1 szt. musztarda

6 łyżka sól

Przygotowanie


1

Niewielkie ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.

2

Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.

3

Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.

4

Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.

5

Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.

6

W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły