0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
2 Szklanki
ocet
6 Szklanek
woda
1 Sztuka
musztarda
6 Łyżek
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Niewielkie ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
  2. Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.
  3. Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.
  4. Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.
  5. Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.
  6. W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.

Opis

na przekąskę.........

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!