0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
2 Szklanki
ocet
6 Szklanek
woda
1 Sztuka
musztarda
6 Łyżek
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Niewielkie ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
  2. Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.
  3. Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.
  4. Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.
  5. Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.
  6. W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.

Opis

na przekąskę.........

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!