Ogórki w musztardzie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki w musztardzie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973886571.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne na przekąskę.
0
4 / 1
Idealne na przekąskę.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
5 kg ogórek
2 szkl. ocet
6 szkl. woda
1 szt. musztarda
6 łyżka sól
Przygotowanie
1
Niewielkie ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
2
Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.
3
Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.
4
Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.
5
Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.
6
W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.