0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
2 Szklanki
ocet
6 Szklanek
woda
1 Sztuka
musztarda
6 Łyżek
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Niewielkie ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
  2. Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.
  3. Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.
  4. Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.
  5. Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.
  6. W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.

Opis

na przekąskę.........

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!