Ogórki w musztardzie

m7

Idealne na przekąskę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
790
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Idealne na przekąskę.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
5 kg ogórek
2 szkl. ocet
6 szkl. woda
1 szt. musztarda
6 łyżka sól
Przygotowanie
Niewielkie ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.
Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.
Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.
Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.
W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
790
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.