Ogórki w czosnkowej zalewie

m7
Ogórki w czosnkowej zalewie

1

0 / 0

Ogórki na zimę z dużą ilością czosnku.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 kg ogórek

0.50 szkl. cukier

0.50 szkl. ocet

0.50 szkl. olej słonecznikowy

4 szt. czosnek

2 łyżka sól

1 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plastry.

2

Wszystkie składniki dodać do ogórków (czosnek przecisnąć przez praskę) i odstawić na 1 godz.

3

Napełnić słoiki, szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2216

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

228

gram

Tłuszcze

125

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły