Ogórki w czosnkowej zalewie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki w czosnkowej zalewie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974392404.jpeg&w=3840&q=75)
Ogórki na zimę z dużą ilością czosnku.
1
0 / 0
Ogórki na zimę z dużą ilością czosnku.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 kg ogórek
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. ocet
0.50 szkl. olej słonecznikowy
4 szt. czosnek
2 łyżka sól
1 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plastry.
2
Wszystkie składniki dodać do ogórków (czosnek przecisnąć przez praskę) i odstawić na 1 godz.
3
Napełnić słoiki, szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10 min.