Ogórki w curry
m7
Wersja piklowanych ogórków, ale bardziej pikantna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
148
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wersja piklowanych ogórków, ale bardziej pikantna.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
150 ocet
1 kg ogórek
1 łyżecz. curry
3 szt. czosnek
1.50 łyżka sól
1.50 łyżka cukier
3 łyżka olej roślinny
0.50 łyżecz. mielona papryka
Przygotowanie
Ogórki pokroić w grube plasterki, posolić i odstawić na 3h w zimne miejsce. Następnie odcisnąć, dodać potarty na drobnej tarce czosnek, paprykę, curry i dokładnie wymieszać. Włożyć do słoików.
Ocet zagotować z cukrem i olejem. Taką gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić. Nie pasteryzować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
148
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.