Ogórki w curry
m7
Wersja piklowanych ogórków, ale bardziej pikantna.
0
0 / 0
Wersja piklowanych ogórków, ale bardziej pikantna.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
150 ocet
1 kg ogórek
1 łyżecz. curry
3 szt. czosnek
1.50 łyżka sól
1.50 łyżka cukier
3 łyżka olej roślinny
0.50 łyżecz. mielona papryka
Przygotowanie
1
Ogórki pokroić w grube plasterki, posolić i odstawić na 3h w zimne miejsce. Następnie odcisnąć, dodać potarty na drobnej tarce czosnek, paprykę, curry i dokładnie wymieszać. Włożyć do słoików.
2
Ocet zagotować z cukrem i olejem. Taką gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić. Nie pasteryzować.