Ogórki w curry

m7
Ogórki w curry

0

0 / 0

Wersja piklowanych ogórków, ale bardziej pikantna.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

150 ocet

1 kg ogórek

1 łyżeczka curry

3 szt. czosnek

1.50 łyżka sól

1.50 łyżka cukier

3 łyżka olej roślinny

0.50 łyżeczka mielona papryka

Przygotowanie


1

Ogórki pokroić w grube plasterki, posolić i odstawić na 3h w zimne miejsce. Następnie odcisnąć, dodać potarty na drobnej tarce czosnek, paprykę, curry i dokładnie wymieszać. Włożyć do słoików.

2

Ocet zagotować z cukrem i olejem. Taką gorącą zalewą zalać ogórki, zakręcić. Nie pasteryzować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły