Ogórki w chilli

m7
Ogórki w chilli

0

0 / 0

Te ogórki są naprawdę pikantne, ale bardzo smaczne. Dobre na kanapki.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 kg ogórek

1 kg cukier

3 szkl. ocet

1 szt. czosnek

8 łyżka sól

16 łyżka olej

2 łyżka chili

Przygotowanie


1

Umyte ogórki zasypać solą na 8 godz. (najlepiej wieczorem). Po tym czasie odlać wodę z ogórków. Ogórki posypać papryką i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Olej zagotować, po czym zalać gorącym ogórki. Ocet zagotować z cukrem i też gorący wylać na ogórki. Odstawić na 12 godz. Włożyć do słoików ogórki z zalewą. Chwilkę pasteryzować, aby chwyciły.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły