Ogórki w chilli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki w chilli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975246613.jpeg&w=3840&q=75)
Te ogórki są naprawdę pikantne, ale bardzo smaczne. Dobre na kanapki.
0
0 / 0
Te ogórki są naprawdę pikantne, ale bardzo smaczne. Dobre na kanapki.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
5 kg ogórek
1 kg cukier
3 szkl. ocet
1 szt. czosnek
8 łyżka sól
16 łyżka olej
2 łyżka chili
Przygotowanie
1
Umyte ogórki zasypać solą na 8 godz. (najlepiej wieczorem). Po tym czasie odlać wodę z ogórków. Ogórki posypać papryką i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Olej zagotować, po czym zalać gorącym ogórki. Ocet zagotować z cukrem i też gorący wylać na ogórki. Odstawić na 12 godz. Włożyć do słoików ogórki z zalewą. Chwilkę pasteryzować, aby chwyciły.