0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
1 Kilogram
cukier
3 Szklanki
ocet
1 Sztuka
czosnek
8 Łyżek
sól
16 Łyżek
olej
2 Łyżki
chili
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Umyte ogórki zasypać solą na 8 godz. wieczorem. Po tym czasie odlać wodę z ogórków. Ogórki posypać papryką i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Olej zagotować, po czym zalać gorącym ogórki. Ocet zagotować z cukrem i też gorący wylać na ogórki. Odstawić na 12 godz. Włożyć do słoików ogórki z zalewą. Chwilkę pasteryzować aby chwyciły.

Opis

są naprawdę pikantne:) ale bardzo smaczne, dobre na kanapki albo do wódeczki na zagrychę;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!