0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
1 Kilogram
cukier
3 Szklanki
ocet
1 Sztuka
czosnek
8 Łyżek
sól
16 Łyżek
olej
2 Łyżki
chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyte ogórki zasypać solą na 8 godz. wieczorem. Po tym czasie odlać wodę z ogórków. Ogórki posypać papryką i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Olej zagotować, po czym zalać gorącym ogórki. Ocet zagotować z cukrem i też gorący wylać na ogórki. Odstawić na 12 godz. Włożyć do słoików ogórki z zalewą. Chwilkę pasteryzować aby chwyciły.

Opis

są naprawdę pikantne:) ale bardzo smaczne, dobre na kanapki albo do wódeczki na zagrychę;)

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!