0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
1 Kilogram
cukier
3 Szklanki
ocet
1 Sztuka
czosnek
8 Łyżek
sól
16 Łyżek
olej
2 Łyżki
chili
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyte ogórki zasypać solą na 8 godz. wieczorem. Po tym czasie odlać wodę z ogórków. Ogórki posypać papryką i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Olej zagotować, po czym zalać gorącym ogórki. Ocet zagotować z cukrem i też gorący wylać na ogórki. Odstawić na 12 godz. Włożyć do słoików ogórki z zalewą. Chwilkę pasteryzować aby chwyciły.

Opis

są naprawdę pikantne:) ale bardzo smaczne, dobre na kanapki albo do wódeczki na zagrychę;)

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!