Ogórki po meksykańsku

m7
Ogórki po meksykańsku

Średnia 0 / 0

Oceń!

ostre ogóreczki

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2.50 kg ogórek

2 łyżecz. chili

2 szkl. cukier

1.50 szkl. ocet

2 szt. czosnek

3 łyżka sól

8 łyżka olej

Przygotowanie


Ogórki umyć.

Jeżeli mamy duże to pokroić na kawałki, a jeżeli malutkie to przekroić wzdłuż lub zostawić całe.

Odstawić na 5 godzin.

Po upływie tego czasu dodać pokrojony w kostkę czosnek, chilli, cukier, ocet i olej.

Wszystko wymieszać i ponownie odstawić na 5 godzin.

Ogórki układać w słoiki, zalać powstałym z przypraw sokiem, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.

UWAGA! Tych ogórków się nie pasteryzuje, doskonale przechowują się w piwnicy lub innym chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3398

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

519

gram

Tłuszcze

120

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły