Ogórki po meksykańsku

m7

ostre ogóreczki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3398
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
519
gram
Tłuszcze
120
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
ostre ogóreczki
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2.50 kg ogórek
2 łyżecz. chili
2 szkl. cukier
1.50 szkl. ocet
2 szt. czosnek
3 łyżka sól
8 łyżka olej
Przygotowanie
Ogórki umyć.
Jeżeli mamy duże to pokroić na kawałki, a jeżeli malutkie to przekroić wzdłuż lub zostawić całe.
Odstawić na 5 godzin.
Po upływie tego czasu dodać pokrojony w kostkę czosnek, chilli, cukier, ocet i olej.
Wszystko wymieszać i ponownie odstawić na 5 godzin.
Ogórki układać w słoiki, zalać powstałym z przypraw sokiem, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
UWAGA! Tych ogórków się nie pasteryzuje, doskonale przechowują się w piwnicy lub innym chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3398
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
519
gram
Tłuszcze
120
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.