Ogórki po meksykańsku
m7
ostre ogóreczki
0
0 / 0
ostre ogóreczki
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2.50 kg ogórek
2 łyżecz. chili
2 szkl. cukier
1.50 szkl. ocet
2 szt. czosnek
3 łyżka sól
8 łyżka olej
Przygotowanie
1
Ogórki umyć.
2
Jeżeli mamy duże to pokroić na kawałki, a jeżeli malutkie to przekroić wzdłuż lub zostawić całe.
3
Odstawić na 5 godzin.
4
Po upływie tego czasu dodać pokrojony w kostkę czosnek, chilli, cukier, ocet i olej.
5
Wszystko wymieszać i ponownie odstawić na 5 godzin.
6
Ogórki układać w słoiki, zalać powstałym z przypraw sokiem, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
7
UWAGA! Tych ogórków się nie pasteryzuje, doskonale przechowują się w piwnicy lub innym chłodnym miejscu.