Ogórki po meksykańsku

m7
Ogórki po meksykańsku

0

0 / 0

ostre ogóreczki

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2.50 kg ogórek

2 łyżeczka chili

2 szkl. cukier

1.50 szkl. ocet

2 szt. czosnek

3 łyżka sól

8 łyżka olej

Przygotowanie


1

Ogórki umyć.

2

Jeżeli mamy duże to pokroić na kawałki, a jeżeli malutkie to przekroić wzdłuż lub zostawić całe.

3

Odstawić na 5 godzin.

4

Po upływie tego czasu dodać pokrojony w kostkę czosnek, chilli, cukier, ocet i olej.

5

Wszystko wymieszać i ponownie odstawić na 5 godzin.

6

Ogórki układać w słoiki, zalać powstałym z przypraw sokiem, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.

7

UWAGA! Tych ogórków się nie pasteryzuje, doskonale przechowują się w piwnicy lub innym chłodnym miejscu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły