Ogórki paprykowo-pieprzowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki paprykowo-pieprzowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973023941.jpeg&w=3840&q=75)
Są pyszne. Zarówno same jak i do sałatek.
1
0 / 0
Są pyszne. Zarówno same jak i do sałatek.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
2.50 kg ogórek
2 łyżecz. pieprz
2 łyżecz. papryka czerwona słodka
2 łyżecz. curry
1 łyżecz. gorczyca
1.50 szkl. ocet
1.50 szkl. cukier
4 szt. cebula
3 łyżka sól
3 łyżka miód
Przygotowanie
1
Pasteryzować około 5-8 minut. Smacznego
2
ogórki pokroić w ćwiartki. cebulę w krążki i posolić . Odstawić na 1 godzinę.
3
Napełnić ogórkami słoiki. Zagotować zalewę i napełnić nią słoiki do jednej trzeciej wysokości. Resztę uzupełnić lekko osoloną wodą.