Ogórki paprykowo-pieprzowe

m7
Ogórki paprykowo-pieprzowe

1

0 / 0

Są pyszne. Zarówno same jak i do sałatek.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2.50 kg ogórek

2 łyżecz. pieprz

2 łyżecz. papryka czerwona słodka

2 łyżecz. curry

1 łyżecz. gorczyca

1.50 szkl. ocet

1.50 szkl. cukier

4 szt. cebula

3 łyżka sól

3 łyżka miód

Przygotowanie


1

Pasteryzować około 5-8 minut. Smacznego

2

ogórki pokroić w ćwiartki. cebulę w krążki i posolić . Odstawić na 1 godzinę.

3

Napełnić ogórkami słoiki. Zagotować zalewę i napełnić nią słoiki do jednej trzeciej wysokości. Resztę uzupełnić lekko osoloną wodą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły