Ogórki octowe z kurkumą

m7

Smaczny dodatek do obiadu .Sezon ogórkowy pozostał do zimy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
449
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczny dodatek do obiadu .Sezon ogórkowy pozostał do zimy.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
125 ocet
4 kg ogórek
1.50 l woda
3 szkl. cukier
5 szt. cebula biała
1 łyżka musztarda
1 łyżka kurkuma
1 łyżka gorczyca
Przygotowanie
Ogórki i cebule pokroić w talarki. Składniki zalewy zagotować.
Gotową zalewą zalać ogórki, zakręcić słoiki i pasteryzować około 5 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
449
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
100
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.