Ogórki octowe z kurkumą

m7
Ogórki octowe z kurkumą

0

0 / 0

Smaczny dodatek do obiadu .Sezon ogórkowy pozostał do zimy.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

125 ocet

4 kg ogórek

1.50 l woda

3 szkl. cukier

5 szt. cebula biała

1 łyżka musztarda

1 łyżka kurkuma

1 łyżka gorczyca

Przygotowanie


1

Ogórki i cebule pokroić w talarki. Składniki zalewy zagotować.

2

Gotową zalewą zalać ogórki, zakręcić słoiki i pasteryzować około 5 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

449

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

100

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły