0

Składniki

125 Mililitrów
ocet
4 Kilogramy
ogórek
1.5 Litra
woda
3 Szklanki
cukier
5 Sztuk
cebula biała
1 Łyżka
musztarda
1 Łyżka
Kurkuma
1 Łyżka
gorczyca
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki i cebule kroimy w talarki .Składniki zalewy gotujemy.
  2. Gotową zalewą zalewamy ogórki, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 5 minut.

Opis

Smaczny dodatek do obiadu .Sezon ogórkowy pozostał do zimy.

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!