Ogórki octowe z kurkumą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki octowe z kurkumą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976998999.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny dodatek do obiadu .Sezon ogórkowy pozostał do zimy.
0
0 / 0
Smaczny dodatek do obiadu .Sezon ogórkowy pozostał do zimy.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
125 ocet
4 kg ogórek
1.50 l woda
3 szkl. cukier
5 szt. cebula biała
1 łyżka musztarda
1 łyżka kurkuma
1 łyżka gorczyca
Przygotowanie
1
Ogórki i cebule pokroić w talarki. Składniki zalewy zagotować.
2
Gotową zalewą zalać ogórki, zakręcić słoiki i pasteryzować około 5 minut.