Ogórki nadziewane mięsem mielonym
m7
Bardzo smaczna potrawa. Dodatek do obiadu np do ryżu. Sycąca zdrowa i smaczna. Polecam.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
673
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo smaczna potrawa. Dodatek do obiadu np do ryżu. Sycąca zdrowa i smaczna. Polecam.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. papryka mielona
1 łyżecz. mąka pszenna tortowa
1 łyżecz. maggi
0.50 szkl. śmietana 12%
3 szt. ogórki
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka kajzerka
1 szt. koper ogrodowy
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka olej słonecznikowy
30 dag. mięso mielone
Przygotowanie
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na dwie nierówne części (na 1/3 grubości). Wydrążyć gniazda nasienne, pozostawiając tylko twardy miąższ. Mielone mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, pietruszką oraz przyprawami. Gotową masą nadziać ogórki tak aby wystawała ona nieco nad powierzchnię, przykryć ściętą , cieńszą częścią. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić olejem i wstawić do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie zrobić sos z mąki i śmietany i odrobiną magi polać nim ogórki i piec jeszcze ok 5 minut. Podawać na gorąco posypane koperkiem. Smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
673
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
43
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.