0

Składniki

1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Szczypta
Papryka mielona
1 Łyżeczka
mąka pszenna tortowa
1 Łyżeczka
Maggi
0.5 Szklanki
śmietana 12%
3 Sztuki
Ogórki
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Bułka kajzerka
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Łyżka
nać pietruszki
1 Łyżka
olej słonecznikowy
30 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na dwie nierówne części (na 1/3 grubości). Wydrążyć gniazda nasienne, pozostawiając tylko twardy miąższ. Mielone mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, pietruszką oraz przyprawami. Gotową masą nadziać ogórki tak aby wystawała ona nieco nad powierzchnię, przykryć ściętą , cieńszą częścią. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić olejem i wstawić do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie zrobić sos z mąki i śmietany i odrobiną magi polać nim ogórki i piec jeszcze ok 5 minut. Podawać na gorąco posypane koperkiem. Smacznego.

Opis

Bardzo smaczna potrawa. Dodatek do obiadu np do ryżu. Sycąca zdrowa i smaczna. Polecam.

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Łatwy Do 1 godz
Makaronowa zapiekanka z łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!