Ogórki nadziewane mięsem mielonym

m7
Ogórki nadziewane mięsem mielonym

0

0 / 0

Bardzo smaczna potrawa. Dodatek do obiadu np do ryżu. Sycąca zdrowa i smaczna. Polecam.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. przyprawa typu vegeta

1 szcz. pieprz

1 szcz. gałka muszkatołowa

1 szcz. papryka mielona

1 łyżeczka mąka pszenna tortowa

1 łyżeczka maggi

0.50 szkl. śmietana 12%

3 szt. ogórki

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka kajzerka

1 szt. koper ogrodowy

1 łyżka nać pietruszki

1 łyżka olej słonecznikowy

30 dek. mięso mielone

Przygotowanie


1

Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na dwie nierówne części (na 1/3 grubości). Wydrążyć gniazda nasienne, pozostawiając tylko twardy miąższ. Mielone mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, pietruszką oraz przyprawami. Gotową masą nadziać ogórki tak aby wystawała ona nieco nad powierzchnię, przykryć ściętą , cieńszą częścią. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić olejem i wstawić do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie zrobić sos z mąki i śmietany i odrobiną magi polać nim ogórki i piec jeszcze ok 5 minut. Podawać na gorąco posypane koperkiem. Smacznego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły