Ogórki nadziewane mięsem mielonym
m7
Bardzo smaczna potrawa. Dodatek do obiadu np do ryżu. Sycąca zdrowa i smaczna. Polecam.
0
0 / 0
Bardzo smaczna potrawa. Dodatek do obiadu np do ryżu. Sycąca zdrowa i smaczna. Polecam.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. przyprawa typu vegeta
1 szcz. pieprz
1 szcz. gałka muszkatołowa
1 szcz. papryka mielona
1 łyżeczka mąka pszenna tortowa
1 łyżeczka maggi
0.50 szkl. śmietana 12%
3 szt. ogórki
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka kajzerka
1 szt. koper ogrodowy
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka olej słonecznikowy
30 dek. mięso mielone
Przygotowanie
Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na dwie nierówne części (na 1/3 grubości). Wydrążyć gniazda nasienne, pozostawiając tylko twardy miąższ. Mielone mięso wyrobić z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, pietruszką oraz przyprawami. Gotową masą nadziać ogórki tak aby wystawała ona nieco nad powierzchnię, przykryć ściętą , cieńszą częścią. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić olejem i wstawić do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie zrobić sos z mąki i śmietany i odrobiną magi polać nim ogórki i piec jeszcze ok 5 minut. Podawać na gorąco posypane koperkiem. Smacznego.