Ogórki małosolne

m7
Ogórki małosolne

1

0 / 0

Pyszne sezonowe ogóreczki małosolne.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

5 kg ogórek

2 szt. czosnek

1 pęcz. koper ogrodowy

1 dek. chrzan krakus

2 łyżka sól

Przygotowanie


1

Ogórki umyć.

2

Na dno naczyń, w których będą ogórki małosolne wrzucić obrane ząbki czosnku, koper i chrzan.

3

Z każdego ogórka pościnać końcówki, aby ogórki były szybciej gotowe.

4

Ułożyć w nich ogórki.

5

Wodę zagotować z solą i przestudzić.

6

Zalać wodą ogórki i przykryć talerzykiem lub pokrywką.

7

Ogórki są gotowe po dwóch, trzech dniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły