Ogórki małosolne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki małosolne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9885-1702058165795.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne sezonowe ogóreczki małosolne.
1
0 / 0
Pyszne sezonowe ogóreczki małosolne.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
5 kg ogórek
2 szt. czosnek
1 pęcz. koper ogrodowy
1 dag. chrzan krakus
2 łyżka sól
Przygotowanie
1
Ogórki umyć.
2
Na dno naczyń, w których będą ogórki małosolne wrzucić obrane ząbki czosnku, koper i chrzan.
3
Z każdego ogórka pościnać końcówki, aby ogórki były szybciej gotowe.
4
Ułożyć w nich ogórki.
5
Wodę zagotować z solą i przestudzić.
6
Zalać wodą ogórki i przykryć talerzykiem lub pokrywką.
7
Ogórki są gotowe po dwóch, trzech dniach.