Ogórki małosolne
m7
Pyszne sezonowe ogóreczki małosolne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
175
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne sezonowe ogóreczki małosolne.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 kg ogórek
2 szt. czosnek
1 pęcz. koper ogrodowy
1 dag. chrzan krakus
2 łyżka sól
Przygotowanie
Ogórki umyć.
Na dno naczyń, w których będą ogórki małosolne wrzucić obrane ząbki czosnku, koper i chrzan.
Z każdego ogórka pościnać końcówki, aby ogórki były szybciej gotowe.
Ułożyć w nich ogórki.
Wodę zagotować z solą i przestudzić.
Zalać wodą ogórki i przykryć talerzykiem lub pokrywką.
Ogórki są gotowe po dwóch, trzech dniach.