0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
4 Litry
woda
5 Sztuk
koper ogrodowy
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
ziele angielskie
5 Sztuk
liść laurowy
5 Sztuk
ząbek czosnku
10 Sztuk
Liście dębu
6 Łyżek
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki dokładnie umyć, następnie włożyć je ciasno do słoików, dodać koper, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, po 1/2 ząbka czosnku i liście dębu, po 1- 2 sztuki na słoik.
  2. Wodę wymieszać z solą i zalać nią ogórki w słoikach (woda ma być zimna, nie chlorowana, sól kamienna, inaczej ogórki mogą "kipieć"), szczelnie zakręcić słoiki i odstawić w ciemne, chłodne miejsce.

Opis

Na zimę przygotowuję ich całe zapasy.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!