Example thumb
0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
4 Litry
woda
5 Sztuk
koper ogrodowy
5 Sztuk
pieprz ziarnisty
2 Sztuki
ziele angielskie
5 Sztuk
liść laurowy
5 Sztuk
ząbek czosnku
10 Sztuk
Liście dębu
6 Łyżek
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ogórki dokładnie umyć, następnie włożyć je ciasno do słoików, dodać koper, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, po 1/2 ząbka czosnku i liście dębu, po 1- 2 sztuki na słoik.
  2. Wodę wymieszać z solą i zalać nią ogórki w słoikach (woda ma być zimna, nie chlorowana, sól kamienna, inaczej ogórki mogą "kipieć"), szczelnie zakręcić słoiki i odstawić w ciemne, chłodne miejsce.

Opis

Na zimę przygotowuję ich całe zapasy.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!