0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
3.5 Litra
woda
5 Sztuk
koper ogrodowy
2 Sztuki
ingridient
chrzan Krakus
15 Sztuk
Liście dębu
1.5 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
gorczyca
18 Dekagramów
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki umyć, osączyć, układać w słojach, kładąc na dno, w połowie i na powierzchni ogórków przyprawy. Zalać ogórki zimną solanką sporządzoną z przegotowanej wody z dodatkiem soli (biorąc na 1 l wody 5 dag soli), tak by ogórki były całkowicie zakryte. Słoiki zakręcić i odstawić.

Opis

Żeby ogórki szybciej się ukisiły, zalewamy gorącą wodą

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!