0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
3.5 Litra
woda
5 Sztuk
koper ogrodowy
2 Sztuki
chrzan
15 Sztuk
Liście dębu
1.5 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
gorczyca
18 Dekagramów
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki umyć, osączyć, układać w słojach, kładąc na dno, w połowie i na powierzchni ogórków przyprawy. Zalać ogórki zimną solanką sporządzoną z przegotowanej wody z dodatkiem soli (biorąc na 1 l wody 5 dag soli), tak by ogórki były całkowicie zakryte. Słoiki zakręcić i odstawić.

Opis

Żeby ogórki szybciej się ukisiły, zalewamy gorącą wodą

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!