Example thumb
0

Składniki

8 Kilogramów
ogórek
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
5 Litrów
woda
100 Gramów
ziele angielskie
100 Gramów
koper ogrodowy
2.5 Szklanki
ocet
10 Sztuk
liść laurowy
10 Dekagramów
chrzan
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ogórki gruntowe dokładnie myjemy kilka razy zmieniając wodę. Następnie wodę, cukier, sól oraz ocet razem zagotować.
  2. Następnie ogórki wkładamy do słoików, dodajemy chrzan, koper, ziele angielskie oraz listek laurowy.
  3. Ogórki zalewamy zalewą i pasteryzujemy.

Opis

Bardzo dobre do obiadu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!