Ogórki korniszony

m7
Ogórki korniszony

0

0 / 0

Bardzo dobre do obiadu.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

8 kg ogórek

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

5 l woda

100 g ziele angielskie

100 g koper ogrodowy

2.50 szkl. ocet

10 szt. liść laurowy

10 dag. chrzan krakus

Przygotowanie


1

Ogórki gruntowe dokładnie umyć, kilka razy zmieniając wodę. Następnie wodę, cukier, sól oraz ocet razem zagotować.

2

Następnie ogórki włożyć do słoików, dodać chrzan, koper, ziele angielskie oraz listek laurowy.

3

Ogórki zalać zalewą i pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1687

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

251

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły