Ogórki korniszony

m7
Ogórki korniszony

Średnia 0 / 0

Oceń!

Bardzo dobre do obiadu.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

8 kg ogórek

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

5 l woda

100 g ziele angielskie

100 g koper ogrodowy

2.50 szkl. ocet

10 szt. liść laurowy

10 dag. chrzan krakus

Przygotowanie


Ogórki gruntowe dokładnie umyć, kilka razy zmieniając wodę. Następnie wodę, cukier, sól oraz ocet razem zagotować.

Następnie ogórki włożyć do słoików, dodać chrzan, koper, ziele angielskie oraz listek laurowy.

Ogórki zalać zalewą i pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1687

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

251

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły