Ogórki konserwowe

m7
Ogórki konserwowe

0

0 / 0

Ogórki konserwowe.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg ogórek

3 łyżecz. sól

1 łyżecz. kminek

1 łyżecz. gorczyca

0.50 szkl. ocet winny

6 szt. czosnek

2 szt. liść laurowy

1 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Ogórki umyć, pionowo układać w czystych słoikach i przekładać czosnkiem przysypując gorczycą. Wodę zagotować z solą, cukrem i liściem laurowym i kminkiem. Lekko ostudzić. Zalać ogórki, słoik przykryć folią i odstawić na 3 dni.

2

Następnie zagotować ocet i dodać do ogórków. Słoik zamknąć pokrywką i pasteryzować 20 minut w temp. około 90 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

115

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły