Ogórki konserwowe

m7
Ogórki konserwowe

0

0 / 0

Przepis idealny na sezon ogórkowy.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg ogórek

1 łyżeczka sól

1 szkl. cukier

1 szkl. ocet

4 szkl. woda

3 szt. ziele angielskie

4 szt. chrzan krakus

4 szt. koper ogrodowy

2 szt. marchew

2 szt. liść laurowy

1 łyżka gorczyca

Przygotowanie


1

Do słoika włożyć baldachim kopru, pół liścia chrzanu, kilka talarków świeżej marchwi, pół łyżeczki ziaren gorczycy i ściśle upchać ogórki. Połączyć ocet, cukier, sól, dodać ziele angielskie i liść laurowy i całość zagotować. Tak przyrządzoną zalewę wlać do ogórków. Zakręcić, pasteryzować 20 min i odstawić w ciepłe miejsce. Tak przyrządzone ogórki mają lekko słodkawy smak.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły