Ogórki kiszone z musztardą francuską i miodem

EkspertOdKuchni
Ogórki kiszone z musztardą francuską i miodem

0

0 / 0

Ogórki kiszone z musztardą francuską i miodem to idealny dodatek do kanapek, sałatek, burgerów czy mięsnych dań. Doskonale komponują się również z serami o wyrazistym smaku, kiełbaskami lub z pieczonym mięsem. Dodatek miodu i musztardy francuskiej to świetna alternatywa dla tradycyjnych ogórków kiszonych, która zasmakuje wszystkim miłośnikom domowych przetworów. Życzymy smacznego!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

500 g ogórki gruntowe

50 g koper

3 łyżecz. musztarda francuska

2 łyżecz. miód

600 woda

5 szt. ziarna ziela angielskiego

4 szt. liść laurowy

2 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Wodę gotujemy w rondlu z solą do momentu, aż sól się rozpuści, a następnie dodajemy miód.

2

Gdy woda odrobinę ostygnie, dodajemy musztardę francuską.

3

Ogórki myjemy, odkrawamy końcówki, a następnie przekrawamy ogórki wzdłuż na cztery części.

4

Do wyparzonego słoika wkładamy ogórki, koper, czosnek, ziele angielskie i liście laurowe.

5

Zalewę wlewamy do słoika z ogórkami i zakręcamy słoik. Odstawiamy w zacienione miejsce.

6

Ogórki kiszone z musztardą francuską i miodem będą gotowe do spożycia minimum po 3-4 dniach.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły