0

Składniki

3 Kilogramy
Ogórki gruntowe drobne
4.5 Litra
Woda źródlana
1.5 Sztuki
Główka czosnku
1.5 Sztuki
Pęczek kopru
1.5 Sztuki
Korzeń chrzanu
4.5 Łyżki
Sól kamienna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. -ogórki myjemy i układamy w kamionce przekładając obranymi ząbkami czosnku, koprem i obranym, pokrojonym w słupki chrzanem
  2. -w tym czasie gotujemy wodę z solą ? na jeden litr wody dodajemy jedną, sporą łyżkę soli
  3. -gdy woda trochę ostygnie zalewamy nią ogórki
  4. -kamionkę przykrywamy i odstawiamy w ciemne, ciepłe miejsce
  5. -ogórki typu małosolnego gotowe będą po kilku zaledwie dniach, zaś na ogórki kiszone trzeba poczekać około dwóch tygodni

Opis

Przepis na ogórki z naczynia kamiennego! Polecam każdemu!

Podobne przepisy

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!