0

Składniki

1.8 Kilograma
Ogórki gruntowe drobne
2.7 Litra
Woda źródlana
0.9 Sztuki
Główka czosnku
0.9 Sztuki
Pęczek kopru
0.9 Sztuki
Korzeń chrzanu
2.7 Łyżki
Sól kamienna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. -ogórki myjemy i układamy w kamionce przekładając obranymi ząbkami czosnku, koprem i obranym, pokrojonym w słupki chrzanem
  2. -w tym czasie gotujemy wodę z solą ? na jeden litr wody dodajemy jedną, sporą łyżkę soli
  3. -gdy woda trochę ostygnie zalewamy nią ogórki
  4. -kamionkę przykrywamy i odstawiamy w ciemne, ciepłe miejsce
  5. -ogórki typu małosolnego gotowe będą po kilku zaledwie dniach, zaś na ogórki kiszone trzeba poczekać około dwóch tygodni

Opis

Przepis na ogórki z naczynia kamiennego! Polecam każdemu!

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!