Example thumb
0

Składniki

2 Kilogramy
Ogórki gruntowe drobne
3 Litry
Woda źródlana
1 Sztuka
Główka czosnku
1 Sztuka
Pęczek kopru
1 Sztuka
Korzeń chrzanu
3 Łyżki
Sól kamienna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. -ogórki myjemy i układamy w kamionce przekładając obranymi ząbkami czosnku, koprem i obranym, pokrojonym w słupki chrzanem
  2. -w tym czasie gotujemy wodę z solą ? na jeden litr wody dodajemy jedną, sporą łyżkę soli
  3. -gdy woda trochę ostygnie zalewamy nią ogórki
  4. -kamionkę przykrywamy i odstawiamy w ciemne, ciepłe miejsce
  5. -ogórki typu małosolnego gotowe będą po kilku zaledwie dniach, zaś na ogórki kiszone trzeba poczekać około dwóch tygodni

Opis

Przepis na ogórki z naczynia kamiennego! Polecam każdemu!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!