0

Składniki

2 Kilogramy
Ogórki gruntowe drobne
3 Litry
Woda źródlana
1 Sztuka
Główka czosnku
1 Sztuka
Pęczek kopru
1 Sztuka
Korzeń chrzanu
3 Łyżki
Sól kamienna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. -ogórki myjemy i układamy w kamionce przekładając obranymi ząbkami czosnku, koprem i obranym, pokrojonym w słupki chrzanem
  2. -w tym czasie gotujemy wodę z solą ? na jeden litr wody dodajemy jedną, sporą łyżkę soli
  3. -gdy woda trochę ostygnie zalewamy nią ogórki
  4. -kamionkę przykrywamy i odstawiamy w ciemne, ciepłe miejsce
  5. -ogórki typu małosolnego gotowe będą po kilku zaledwie dniach, zaś na ogórki kiszone trzeba poczekać około dwóch tygodni

Opis

Przepis na ogórki z naczynia kamiennego! Polecam każdemu!

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!