Ogórki kiszone w kamionce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki kiszone w kamionce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976695856.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na ogórki z naczynia kamiennego! Polecam każdemu!
0
3.1 / 31
Przepis na ogórki z naczynia kamiennego! Polecam każdemu!
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 kg ogórki gruntowe drobne
3 l woda źródlana
1 szt. główka czosnku
1 szt. pęczek kopru
1 szt. korzeń chrzanu
3 łyżka sól kamienna
Przygotowanie
1
-ogórki myjemy i układamy w kamionce przekładając obranymi ząbkami czosnku, koprem i obranym, pokrojonym w słupki chrzanem
2
-w tym czasie gotujemy wodę z solą ? na jeden litr wody dodajemy jedną, sporą łyżkę soli
3
-gdy woda trochę ostygnie zalewamy nią ogórki
4
-kamionkę przykrywamy i odstawiamy w ciemne, ciepłe miejsce
5
-ogórki typu małosolnego gotowe będą po kilku zaledwie dniach, zaś na ogórki kiszone trzeba poczekać około dwóch tygodni