Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

2 Kilogramy
Ogórki gruntowe drobne
3 Litry
Woda źródlana
1 Sztuka
Główka czosnku
1 Sztuka
Pęczek kopru
1 Sztuka
Korzeń chrzanu
3 Łyżki
Sól kamienna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. -ogórki myjemy i układamy w kamionce przekładając obranymi ząbkami czosnku, koprem i obranym, pokrojonym w słupki chrzanem
  2. -w tym czasie gotujemy wodę z solą ? na jeden litr wody dodajemy jedną, sporą łyżkę soli
  3. -gdy woda trochę ostygnie zalewamy nią ogórki
  4. -kamionkę przykrywamy i odstawiamy w ciemne, ciepłe miejsce
  5. -ogórki typu małosolnego gotowe będą po kilku zaledwie dniach, zaś na ogórki kiszone trzeba poczekać około dwóch tygodni

Opis

Przepis na ogórki z naczynia kamiennego! Polecam każdemu!

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!