Ogórki kiszone w kamionce

m7
Ogórki kiszone w kamionce

0

3.1 / 31

Przepis na ogórki z naczynia kamiennego! Polecam każdemu!

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 kg ogórki gruntowe drobne

3 l woda źródlana

1 szt. główka czosnku

1 szt. pęczek kopru

1 szt. korzeń chrzanu

3 łyżka sól kamienna

Przygotowanie


1

-ogórki myjemy i układamy w kamionce przekładając obranymi ząbkami czosnku, koprem i obranym, pokrojonym w słupki chrzanem

2

-w tym czasie gotujemy wodę z solą ? na jeden litr wody dodajemy jedną, sporą łyżkę soli

3

-gdy woda trochę ostygnie zalewamy nią ogórki

4

-kamionkę przykrywamy i odstawiamy w ciemne, ciepłe miejsce

5

-ogórki typu małosolnego gotowe będą po kilku zaledwie dniach, zaś na ogórki kiszone trzeba poczekać około dwóch tygodni

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły