Ogórki kiszone Józi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ogórki kiszone Józi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973957188.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie - sprawdzony.
0
0 / 0
Przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie - sprawdzony.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
3 kg ogórek
5 l woda
5 szt. koper ogrodowy
4 szt. czosnek
1 łyżka sól
Przygotowanie
1
Do słoików wsadzić po gałązce kopru, dwa ząbki czosnku, jedną łyżkę soli i dokładnie umyte ogórki .
2
Zalać przygotowaną zalewą. Zakręcić.
3
Odwrócić dnem do góry.