0

Składniki

8 Kilogramów
ogórek
1 Łyżeczka
sól
7 Litrów
woda
15 Sztuk
wiśnie
9 Sztuk
ingridient
chrzan Krakus
15 Sztuk
koper ogrodowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. . Ogórki umyć i układać w słoikach Włożyć do każdego słoiczka czosnku,dwa plastry chrzanu,
  2. o kilka małych kawałków łodyg suchego kopru,
  3. na to kładziemy po jednym listku na słoik wiśni,porzeczki Zalewamy słoiki wodą z rozpuszczoną solą i zamykamy. Zostawiamy tak w ciepłym miejscu aż ogórki zmienią kolor to znaczy że się ukisiły

Opis

ogórki kiszone

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!