0

Składniki

8 Kilogramów
ogórek
1 Łyżeczka
sól
7 Litrów
woda
15 Sztuk
wiśnie
9 Sztuk
chrzan
15 Sztuk
koper ogrodowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. . Ogórki umyć i układać w słoikach Włożyć do każdego słoiczka czosnku,dwa plastry chrzanu,
  2. o kilka małych kawałków łodyg suchego kopru,
  3. na to kładziemy po jednym listku na słoik wiśni,porzeczki Zalewamy słoiki wodą z rozpuszczoną solą i zamykamy. Zostawiamy tak w ciepłym miejscu aż ogórki zmienią kolor to znaczy że się ukisiły

Opis

ogórki kiszone

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!