Ogórki kiszone

m7
Ogórki kiszone

0

0 / 0

Ogórki kiszone.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

8 kg ogórek

1 łyżecz. sól

7 l woda

15 szt. wiśnie

9 szt. chrzan krakus

15 szt. koper ogrodowy

Przygotowanie


1

Ogórki umyć i układać w słoikach. Włożyć do każdego słoiczka czosnku, dwa plastry chrzanu, kilka małych kawałków łodyg suchego kopru, na to dodać po jednym listku na słoik wiśni, porzeczki.

2

Zalać słoiki wodą z rozpuszczoną solą i zakręcić. Zostawić je tak w ciepłym miejscu aż ogórki zmienią kolor - to znaczy, że się ukisiły.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

382

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły