0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
5 Litrów
woda
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Sztuka
ingridient
chrzan Krakus
2 Sztuki
Liście czarnej porzeczki
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki umyć i zalać wodą.
  2. Przygotować słoiki.
  3. Do każdego słoika włożyć koper i czosnek.
  4. Napełnić ciasno słoiki ogórkami.
  5. Na wierzchu ułożyć liście chrzanu.
  6. Przygotować solankę, dwie łyżki soli na 1 litr wody.
  7. Zalać ogórki tak aby były zakryte, nałożyć na górę każdego słoika woreczek ( w ten sposób unikniemy zardzewienia zakrętek ), nałożyć zakrętkę i zakręcić słoiki.
  8. Odstawić w chłodne miejsce.

Opis

ogórki na zimę...............

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!