0

Składniki

5 Kilogramów
ogórek
5 Litrów
woda
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Sztuka
ingridient
chrzan Krakus
2 Sztuki
Liście czarnej porzeczki
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki umyć i zalać wodą.
  2. Przygotować słoiki.
  3. Do każdego słoika włożyć koper i czosnek.
  4. Napełnić ciasno słoiki ogórkami.
  5. Na wierzchu ułożyć liście chrzanu.
  6. Przygotować solankę, dwie łyżki soli na 1 litr wody.
  7. Zalać ogórki tak aby były zakryte, nałożyć na górę każdego słoika woreczek ( w ten sposób unikniemy zardzewienia zakrętek ), nałożyć zakrętkę i zakręcić słoiki.
  8. Odstawić w chłodne miejsce.

Opis

ogórki na zimę...............

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!