0

Składniki

2 Kilogramy
ogórek
4 Sztuki
czosnek
6 Sztuk
koper ogrodowy
4 Sztuki
Korzeń chrzanu
18 Sztuk
Liście wiśni
18 Sztuk
Liście czarnej porzeczki
3 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
gorczyca
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ogórki dokładnie umyć.
  2. Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku.Wcisnąć po 4 ząbki czosnku, 2 małe laski chrzanu, 5 ziaren gorczycy,1/2 papryczki chili suszonej lub świeżej,po 3-4 liście czarnej porzeczki i wiśni.
  3. Do słoików nalewać zalewę, zamknąć i odstawić w chłodne ciemne miejsce
  4. Zalewa: Do 1 litra ciepłej przegotowanej wody dodajemy 2 łyżki soli kamiennej.

Opis

Zapasy na zimę

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!