0

Składniki

2 Kilogramy
ogórek
4 Sztuki
czosnek
6 Sztuk
koper ogrodowy
4 Sztuki
Korzeń chrzanu
18 Sztuk
Liście wiśni
18 Sztuk
Liście czarnej porzeczki
3 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
gorczyca
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki dokładnie umyć.
  2. Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku.Wcisnąć po 4 ząbki czosnku, 2 małe laski chrzanu, 5 ziaren gorczycy,1/2 papryczki chili suszonej lub świeżej,po 3-4 liście czarnej porzeczki i wiśni.
  3. Do słoików nalewać zalewę, zamknąć i odstawić w chłodne ciemne miejsce
  4. Zalewa: Do 1 litra ciepłej przegotowanej wody dodajemy 2 łyżki soli kamiennej.

Opis

Zapasy na zimę

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Ogórki kiszone w kamionce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Ogórki kiszone w kamionce

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!