0

Składniki

2 Kilogramy
ogórek
4 Sztuki
czosnek
6 Sztuk
koper ogrodowy
4 Sztuki
Korzeń chrzanu
18 Sztuk
Liście wiśni
18 Sztuk
Liście czarnej porzeczki
3 Sztuki
Papryczka chili
1 Sztuka
sól
1 Sztuka
gorczyca
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki dokładnie umyć.
  2. Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku.Wcisnąć po 4 ząbki czosnku, 2 małe laski chrzanu, 5 ziaren gorczycy,1/2 papryczki chili suszonej lub świeżej,po 3-4 liście czarnej porzeczki i wiśni.
  3. Do słoików nalewać zalewę, zamknąć i odstawić w chłodne ciemne miejsce
  4. Zalewa: Do 1 litra ciepłej przegotowanej wody dodajemy 2 łyżki soli kamiennej.

Opis

Zapasy na zimę

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!