0

Składniki

3 Kilogramy
ogórek
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
Koper włoski
1 Sztuka
gorczyca
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
Korzeń chrzanu
1 Sztuka
Liście dębu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki umyte układamy pionowo w słoikach ściśle. Do każdego słoika dajemy ząbek czosnku, koper, gorczyce, ziele angielskie, liścia laurowego, pieprz w ziarnach, kawałek chrzanu, liść dębu, zalewamy osoloną wodą i odstawiamy po ok tygodniu pasteryzujemy 15 min

Opis

ogórki kiszone

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!