0

Składniki

3 Kilogramy
ogórek
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
Koper włoski
1 Sztuka
gorczyca
1 Sztuka
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
Korzeń chrzanu
1 Sztuka
Liście dębu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki umyte układamy pionowo w słoikach ściśle. Do każdego słoika dajemy ząbek czosnku, koper, gorczyce, ziele angielskie, liścia laurowego, pieprz w ziarnach, kawałek chrzanu, liść dębu, zalewamy osoloną wodą i odstawiamy po ok tygodniu pasteryzujemy 15 min

Opis

ogórki kiszone

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!