Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
ogórek
1 Litr
woda
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Sztuka
Liście dębu lub wiśni
1 Łyżka
sól
0.5 Sztuki
Korzeń chrzanu
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sól rozpuszczamy w wodzie (1 łyżka soli na litr wody) i zagotowujemy. Do wyparzonego słoika wkładamy ząbek czosnku, 2x2cm kawałki chrzanu, liść wiśni, pokrojoną łodygę kopru. Ciasno wkładamy ogórki i na wierz jeszcze dajemy ponownie ząbek czosnku, 2x2cm kawałeki korzenia chrzanu i baldachim kopru. Całość zalewamy gorącą solanką i odstawiamy w chłodne miejsce.

Opis

przepis od Teściowej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!