0

Składniki

1 Kilogram
ogórek
1 Litr
woda
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Sztuka
Liście dębu lub wiśni
1 Łyżka
sól
0.5 Sztuki
Korzeń chrzanu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sól rozpuszczamy w wodzie (1 łyżka soli na litr wody) i zagotowujemy. Do wyparzonego słoika wkładamy ząbek czosnku, 2x2cm kawałki chrzanu, liść wiśni, pokrojoną łodygę kopru. Ciasno wkładamy ogórki i na wierz jeszcze dajemy ponownie ząbek czosnku, 2x2cm kawałeki korzenia chrzanu i baldachim kopru. Całość zalewamy gorącą solanką i odstawiamy w chłodne miejsce.

Opis

przepis od Teściowej

Podobne przepisy

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!