0

Składniki

1 Kilogram
ogórek
1 Litr
woda
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
koper ogrodowy
1 Sztuka
Liście dębu lub wiśni
1 Łyżka
sól
0.5 Sztuki
Korzeń chrzanu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sól rozpuszczamy w wodzie (1 łyżka soli na litr wody) i zagotowujemy. Do wyparzonego słoika wkładamy ząbek czosnku, 2x2cm kawałki chrzanu, liść wiśni, pokrojoną łodygę kopru. Ciasno wkładamy ogórki i na wierz jeszcze dajemy ponownie ząbek czosnku, 2x2cm kawałeki korzenia chrzanu i baldachim kopru. Całość zalewamy gorącą solanką i odstawiamy w chłodne miejsce.

Opis

przepis od Teściowej

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Ogórki kiszone w kamionce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Ogórki kiszone w kamionce

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!