0

Składniki

2 Kilogramy
ogórek
2 Łyżeczki
sól
2 Łyżeczki
przyprawa
2 Litry
woda
1 Sztuka
czosnek
10 Sztuk
koper ogrodowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki zalewamy przegotowaną woda z solą i przyprawą. Nastepnie do słoika wrzucamy po zabku czosnku i gałązce koperku.
  2. Słoiki szczelnie zakręcamy i pozostawiamy na kilka dni (aż się ‘wysyczą’) a nastepnie wynosimy do zaciemnionego, chłodnego miejsca (spizarnia, piwnica itp.)

Opis

Kiszone ogórki na cały rok

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!