0

Składniki

2 Kilogramy
ogórek
2 Łyżeczki
sól
2 Łyżeczki
przyprawa
2 Litry
woda
1 Sztuka
czosnek
10 Sztuk
koper ogrodowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki zalewamy przegotowaną woda z solą i przyprawą. Nastepnie do słoika wrzucamy po zabku czosnku i gałązce koperku.
  2. Słoiki szczelnie zakręcamy i pozostawiamy na kilka dni (aż się ‘wysyczą’) a nastepnie wynosimy do zaciemnionego, chłodnego miejsca (spizarnia, piwnica itp.)

Opis

Kiszone ogórki na cały rok

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!