0

Składniki

2 Kilogramy
ogórek
2 Łyżeczki
sól
2 Łyżeczki
przyprawa
2 Litry
woda
1 Sztuka
czosnek
10 Sztuk
koper ogrodowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki zalewamy przegotowaną woda z solą i przyprawą. Nastepnie do słoika wrzucamy po zabku czosnku i gałązce koperku.
  2. Słoiki szczelnie zakręcamy i pozostawiamy na kilka dni (aż się ‘wysyczą’) a nastepnie wynosimy do zaciemnionego, chłodnego miejsca (spizarnia, piwnica itp.)

Opis

Kiszone ogórki na cały rok

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!