1

Składniki

10 Szczypt
kminek
6 Litrów
ogórek
4 Litry
woda
10 Sztuk
czosnek
10 Sztuk
koper ogrodowy
20 Sztuk
liść laurowy
40 Sztuk
ziele angielskie
100 Sztuk
pieprz ziarnisty
10 Sztuk
ingridient
chrzan Krakus
10 Łyżek
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do każdego słoika dać: przyprawy, łącznie z łyżką soli i koprem (także: chrzan, czosnek).
  2. Nakładać ogórki.
  3. Zalać wodą źródlaną i zakręcić.
  4. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 2 tyg.

Opis

pyszne, do sałatek i jeść tak bez niczego, polecam

Podobne przepisy

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!