0

Składniki

3.5 Kilograma
Ogórków
3 Szczypty
sól
1 Szklanka
olej
1 Szklanka
ocet
8 Sztuk
cebula
1 Sztuka
ziele angielskie
10 Sztuk
liść laurowy
6 Łyżek
cukier
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ogórki icebulę obrać i pokroić w plastry. Resztę składników dobrze wymieszać z ogórkiem i cebulą, pozostawić na 10-15 minut w misce.
  2. Następnie dać do słoików, dobrze zakręcić. Gotować 5-10 minut.

Opis

Smaczne ogórki. Dodatek do obiadów lub kolacji na zimowe dni. Zimą warzywa nie są smaczne więc polecam marynować i pasteryzować samemu podczas lata.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!