0

Składniki

3.5 Kilograma
Ogórków
3 Szczypty
sól
1 Szklanka
olej
1 Szklanka
ocet
8 Sztuk
cebula
1 Sztuka
ziele angielskie
10 Sztuk
liść laurowy
6 Łyżek
cukier
2 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki icebulę obrać i pokroić w plastry. Resztę składników dobrze wymieszać z ogórkiem i cebulą, pozostawić na 10-15 minut w misce.
  2. Następnie dać do słoików, dobrze zakręcić. Gotować 5-10 minut.

Opis

Smaczne ogórki. Dodatek do obiadów lub kolacji na zimowe dni. Zimą warzywa nie są smaczne więc polecam marynować i pasteryzować samemu podczas lata.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!