0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
przyprawa do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.
  2. Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
  3. Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
  4. Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
  5. Rękaw szczelnie zawiązać.
  6. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
  7. Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
  8. Podawać z ziemniakami lub frytkami.

Opis

kurczak na ostro

Podobne przepisy

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!