Ognisty kurczak
m7
kurczak na ostro
0
0 / 0
kurczak na ostro
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżeczka sól
1 szt. kurczak cały
1 szt. przyprawa do kurczaka
Przygotowanie
1
Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.
2
Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
3
Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
4
Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
5
Rękaw szczelnie zawiązać.
6
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
7
Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
8
Podawać z ziemniakami lub frytkami.