Ognisty kurczak

m7
Ognisty kurczak

0

0 / 0

kurczak na ostro

3

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka sól

1 szt. kurczak cały

1 szt. przyprawa do kurczaka

Przygotowanie


1

Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.

2

Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.

3

Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.

4

Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.

5

Rękaw szczelnie zawiązać.

6

W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.

7

Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.

8

Podawać z ziemniakami lub frytkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły