Ognisty kurczak
m7
kurczak na ostro
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1016
kcal
Białka
115
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
kurczak na ostro
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
1 szt. kurczak cały
1 szt. przyprawa do kurczaka
Przygotowanie
Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.
Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
Rękaw szczelnie zawiązać.
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
Podawać z ziemniakami lub frytkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1016
kcal
Białka
115
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.