Ognisty kurczak
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ognisty kurczak](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5151-1702057814048.jpeg&w=3840&q=75)
kurczak na ostro
0
0 / 0
kurczak na ostro
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
1 szt. kurczak cały
1 szt. przyprawa do kurczaka
Przygotowanie
1
Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.
2
Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
3
Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
4
Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
5
Rękaw szczelnie zawiązać.
6
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
7
Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
8
Podawać z ziemniakami lub frytkami.