0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
przyprawa do kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka umyć i pokroić na kawałki.
  2. Doprawić solą i przyprawą ognistą, natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.
  3. Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia.
  4. Powstałym w wyniku czekania sokiem polać mięso.
  5. Rękaw szczelnie zawiązać.
  6. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni piec 60 minut.
  7. Płyn będący w rękawie spowoduje lekkie podpieczenie jak i uduszenie kurczaka.
  8. Podawać z ziemniakami lub frytkami.

Opis

kurczak na ostro

Podobne przepisy

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!