Ognista pomidorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ognista pomidorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692111.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo ostra zupa pomidorowa - tylko dla fanów i fanek chili.
0
0 / 0
Bardzo ostra zupa pomidorowa - tylko dla fanów i fanek chili.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
150 śmietana 18%
1 szczyp. cukier
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. chili
3 l woda
500 g kości wieprzowe
100 g por
3 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka mąka pszenna tortowa
0.50 łyżecz. przyprawa maggi
0.50 szt. seler
Przygotowanie
1
Kości umyć i włożyć do garnka, zalać zimną wodą ok. 4-5 litrów i na małym ogniu gotować ok. 30 minut.
2
Warzywa umyć, obrać i włożyć do wywaru.
3
Gotować do miękkości. Doprawić.
4
Śmietanę rozprowadzić z mąką i wlać do zupy mieszając.
5
Kości można obrać i wrzucić do zupy.
6
Podawać z dowolnym makaronem.