0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
cukier
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
chili
3 Litry
woda
500 Gramów
Kości wieprzowe
100 Gramów
por
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Łyżeczki
przyprawa maggi
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kości myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą ok. 4-5 litrów i na mały ogniu gotujemy ok. 30 minut.
  2. Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy do wywaru.
  3. Gotujemy do miękkości.
  4. Doprawiamy do smaku.
  5. Śmietanę rozprowadzamy z mąką i wlewamy do zupy mieszając.
  6. Kości możemy obrać i wrzucić do zupy lub zostawić jak ktoś lubi do poskubania.
  7. Zagotowujemy.
  8. Podajemy z dowolnym makaronem.

Opis

bardzo ostra zupa

Podobne przepisy

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!