0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
cukier
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
chili
3 Litry
woda
500 Gramów
Kości wieprzowe
100 Gramów
por
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Łyżeczki
przyprawa maggi
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kości myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą ok. 4-5 litrów i na mały ogniu gotujemy ok. 30 minut.
  2. Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy do wywaru.
  3. Gotujemy do miękkości.
  4. Doprawiamy do smaku.
  5. Śmietanę rozprowadzamy z mąką i wlewamy do zupy mieszając.
  6. Kości możemy obrać i wrzucić do zupy lub zostawić jak ktoś lubi do poskubania.
  7. Zagotowujemy.
  8. Podajemy z dowolnym makaronem.

Opis

bardzo ostra zupa

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!