Ognista pomidorowa

m7
Ognista pomidorowa

0

0 / 0

Bardzo ostra zupa pomidorowa - tylko dla fanów i fanek chili.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

150 śmietana 18%

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. chili

3 l woda

500 g kości wieprzowe

100 g por

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka mąka pszenna tortowa

0.50 łyżecz. przyprawa maggi

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Kości umyć i włożyć do garnka, zalać zimną wodą ok. 4-5 litrów i na małym ogniu gotować ok. 30 minut.

2

Warzywa umyć, obrać i włożyć do wywaru.

3

Gotować do miękkości. Doprawić.

4

Śmietanę rozprowadzić z mąką i wlać do zupy mieszając.

5

Kości można obrać i wrzucić do zupy.

6

Podawać z dowolnym makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły