0

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
225 Gramów
mąka pszenna
100 Gramów
masło
100 Gramów
cukier puder
1 Łyżeczka
cynamon
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
jajko
160 Mililitrów
mleko
4 Sztuki
jabłka
70 Gramów
Cukier brązowy
1 Łyżeczka
cynamon
60 Gramów
Masło roztopione
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzej piekarnik do 180st.
  2. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Wymieszaj ze sobą brązowy cukier, roztopione masło oraz cynamon. Masę cukrową wyłóż na dno formy.
  4. Jabłka umyj, przekrój na połówki i ułóż w formie.
  5. W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól oraz cynamon.
  6. W drugiej misce połącz masło z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Następnie dodawaj po jajku, mieszając dokładnie aż masa się połączy.
  7. Do masy jajecznej dodajemy na przemian suche składniki oraz mleko. Powstałe kakaowe ciasto przekładamy delikatnie na wierzch jabłek.
  8. Pieczemy w piekarniku przez około 50– 60 minut, sprawdzając patyczkiem/wykałaczką czy ciasto jest gotowe.
  9. Po upieczeniu przekładamy ciepłe ciasto na talerz/paterę, którą przykładamy na górę formy i odwracamy ciasto.

Podobne przepisy

Gofry kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry kakaowe

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Mini Pączki kakaowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini Pączki kakaowe

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Keks kakaowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!