Odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem
maspexdigital
Jeśli tradycyjne babeczki nie wywołują już u Ciebie zachwytu, być może to znak, by wypróbować przepis na ich odwróconą wersję? Proponujemy przepis na odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem! Na dno foremek wyłóż pokrojone na plastry jabłka i zalej je niewielką ilością syropu. Przygotuj ciasto i wykładaj je na warstwy jabłek w syropie. Piecz około pół godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
542
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jeśli tradycyjne babeczki nie wywołują już u Ciebie zachwytu, być może to znak, by wypróbować przepis na ich odwróconą wersję? Proponujemy przepis na odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem! Na dno foremek wyłóż pokrojone na plastry jabłka i zalej je niewielką ilością syropu. Przygotuj ciasto i wykładaj je na warstwy jabłek w syropie. Piecz około pół godziny.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. syrop prozdrowotny z czarnego bzu łowicz
115 g masło
100 g cukier puder
1 łyżecz. soda oczyszczona
2 szt. jaja kurze całe
250 g lubella mąka puszysta uniwersalna
150 mleko
1 szczyp. sól
1 szt. jabłko
Przygotowanie
Formę na babeczki wysmaruj olejem. Pokrój jabłko na plastry i przytnij brzegi tak aby pasowały na dno foremek. Wyłóż plastry jabłka do formy. Zalej je niewielką warstwą syropu.
Utrzyj masło z cukrem pudrem. Dodaj jajka, mieszając dokładnie po każdym z nich. W drugiej misce wymieszaj mąkę z sodą oraz szczyptą soli. Do masy maślano-jajecznej dodawaj na przemian mąkę oraz mleko.
Gdy ciasto będzie dokładnie wymieszane, wyłóż je do formy na warstwę jabłek w syropie. Piecz w temperaturze 180 st. przez około 25-30 minut.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
542
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.