Odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem

maspexdigital
Odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem

0

0 / 0

Jeśli tradycyjne babeczki nie wywołują już u Ciebie zachwytu, być może to znak, by wypróbować przepis na ich odwróconą wersję? Proponujemy przepis na odwrócone babeczki z jabłkiem i cukrem pudrem! Na dno foremek wyłóż pokrojone na plastry jabłka i zalej je niewielką ilością syropu. Przygotuj ciasto i wykładaj je na warstwy jabłek w syropie. Piecz około pół godziny.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. syrop prozdrowotny z czarnego bzu łowicz

115 g masło

100 g cukier puder

1 łyżeczka soda oczyszczona

2 szt. jaja kurze całe

250 g lubella mąka puszysta uniwersalna

150 mleko

1 szcz. sól

1 szt. jabłko

Przygotowanie


1

Formę na babeczki wysmaruj olejem. Pokrój jabłko na plastry i przytnij brzegi tak aby pasowały na dno foremek. Wyłóż plastry jabłka do formy. Zalej je niewielką warstwą syropu.

2

Utrzyj masło z cukrem pudrem. Dodaj jajka, mieszając dokładnie po każdym z nich. W drugiej misce wymieszaj mąkę z sodą oraz szczyptą soli. Do masy maślano-jajecznej dodawaj na przemian mąkę oraz mleko.

3

Gdy ciasto będzie dokładnie wymieszane, wyłóż je do formy na warstwę jabłek w syropie. Piecz w temperaturze 180 st. przez około 25-30 minut.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły