Nutella z bananem i awokado
Kakao DecoMorreno
Nutella z bananem i awokado to pyszny krem czekoladowy, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno weganom, jak i każdemu, kto ceni sobie zdrowe alternatywy dla ulubionych smaków. Idealnie sprawdzi się jako słodkie smarowidło do naleśników, gofrów lub kanapek. Można ją wykorzystać również jako bazę dla różnorodnych deserów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1115
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
121
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nutella z bananem i awokado to pyszny krem czekoladowy, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno weganom, jak i każdemu, kto ceni sobie zdrowe alternatywy dla ulubionych smaków. Idealnie sprawdzi się jako słodkie smarowidło do naleśników, gofrów lub kanapek. Można ją wykorzystać również jako bazę dla różnorodnych deserów.
5
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżecz. kakao decomorreno
2 szt. banan
1 szt. awokado
50 g orzechy laskowe
Opcjonalnie
1 łyżka syrop klonowy
Przygotowanie
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.
Banany obierz ze skórki.
Przełóż składniki do blendera. Dodaj posiekane drobno orzechy laskowe i kakao.
Całość zblenduj na gładką masę. Opcjonalnie dodaj syrop klonowy dla dodatkowej słodkości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1115
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
121
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.