Nutella z bananem i awokado
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1705395704029.png&w=3840&q=75)
Kakao DecoMorreno
![Nutella z bananem i awokado](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1716195311543.jpg&w=3840&q=75)
Nutella z bananem i awokado to pyszny krem czekoladowy, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno weganom, jak i każdemu, kto ceni sobie zdrowe alternatywy dla ulubionych smaków. Idealnie sprawdzi się jako słodkie smarowidło do naleśników, gofrów lub kanapek. Można ją wykorzystać również jako bazę dla różnorodnych deserów.
0
0 / 0
Nutella z bananem i awokado to pyszny krem czekoladowy, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno weganom, jak i każdemu, kto ceni sobie zdrowe alternatywy dla ulubionych smaków. Idealnie sprawdzi się jako słodkie smarowidło do naleśników, gofrów lub kanapek. Można ją wykorzystać również jako bazę dla różnorodnych deserów.
5
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżecz. kakao decomorreno
2 szt. banan
1 szt. awokado
50 g orzechy laskowe
Opcjonalnie
1 łyżka syrop klonowy
Przygotowanie
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.
Banany obierz ze skórki.
Przełóż składniki do blendera. Dodaj posiekane drobno orzechy laskowe i kakao.
Całość zblenduj na gładką masę. Opcjonalnie dodaj syrop klonowy dla dodatkowej słodkości.