Nutella z bananem i awokado

Kakao DecoMorreno
Nutella z bananem i awokado

0

0 / 0

Nutella z bananem i awokado to pyszny krem czekoladowy, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno weganom, jak i każdemu, kto ceni sobie zdrowe alternatywy dla ulubionych smaków. Idealnie sprawdzi się jako słodkie smarowidło do naleśników, gofrów lub kanapek. Można ją wykorzystać również jako bazę dla różnorodnych deserów.

5

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżecz. kakao decomorreno

2 szt. banan

1 szt. awokado

50 g orzechy laskowe

Opcjonalnie

1 łyżka syrop klonowy

Przygotowanie


1

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.

2

Banany obierz ze skórki.

3

Przełóż składniki do blendera. Dodaj posiekane drobno orzechy laskowe i kakao.

4

Całość zblenduj na gładką masę. Opcjonalnie dodaj syrop klonowy dla dodatkowej słodkości.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły