Nutella z bananem i awokado

Kakao DecoMorreno
Nutella z bananem i awokado

0

0 / 0

Nutella z bananem i awokado to pyszny krem czekoladowy, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno weganom, jak i każdemu, kto ceni sobie zdrowe alternatywy dla ulubionych smaków. Idealnie sprawdzi się jako słodkie smarowidło do naleśników, gofrów lub kanapek. Można ją wykorzystać również jako bazę dla różnorodnych deserów.

5

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżecz. kakao decomorreno

2 szt. banan

1 szt. awokado

50 g orzechy laskowe

Opcjonalnie

1 łyżka syrop klonowy

Przygotowanie


1

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.

2

Banany obierz ze skórki.

3

Przełóż składniki do blendera. Dodaj posiekane drobno orzechy laskowe i kakao.

4

Całość zblenduj na gładką masę. Opcjonalnie dodaj syrop klonowy dla dodatkowej słodkości.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1115

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

121

gram

Tłuszcze

63

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły