Nuggetsy w panierce z chipsów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
MartaPedoo
![Nuggetsy w panierce z chipsów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1583-1702057584306.jpeg&w=3840&q=75)
Naggetsy w panierce z chipsów paprykowych to idealna przekąska!
0
3.5 / 40
Naggetsy w panierce z chipsów paprykowych to idealna przekąska!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. filet z kurczaka
100 g chipsy paprykowe
4 łyżka jogurt naturalny
1 szt. jajko
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. zioła prowansalskie
1 szczyp. sól, pieprz
6 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
1
Filety myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2
Jogurt łączymy z rozkłóconym jajkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
3
Marynatą zalewamy mięso i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
4
Chipsy drobno kruszymy i panierujemy w nich nuggetsy. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem.
5
Pieczemy w 180 st przez 20-25 minut. Podajemy z ketchupem.