Nuggetsy w panierce z chipsów

MartaPedoo
Nuggetsy w panierce z chipsów

0

3.5 / 40

Naggetsy w panierce z chipsów paprykowych to idealna przekąska!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. filet z kurczaka

100 g chipsy paprykowe

4 łyżka jogurt naturalny

1 szt. jajko

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżeczka zioła prowansalskie

1 szcz. sól, pieprz

6 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Filety myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.

2

Jogurt łączymy z rozkłóconym jajkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

3

Marynatą zalewamy mięso i odstawiamy na pół godziny do lodówki.

4

Chipsy drobno kruszymy i panierujemy w nich nuggetsy. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem.

5

Pieczemy w 180 st przez 20-25 minut. Podajemy z ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły