Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

lubella
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

1

3 / 1

Rosół drobiowo-wołowy, wolno i długo gotowany gwarantuje smak jak u mamy, czy babci. Mini pulpeciki warzywne uzupełniają smak doskonale :)

19

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 kg kurczak cały

300 g antrykot wołowy

4 l woda

3 szt. marchew

2 szt. pietruszka korzeń

1 szt. por

1 szt. cebula

0.50 szt. seler

5 szt. ziele angielskie

5 szt. pieprz ziarnisty

3 szt. liść laurowy

2 szcz. sól

200 g włoszczyzna

1 szt. bułka kajzerka

1 szt. jajko

2 łyżka bułka tarta

1 łyżka mąka pszenna

1 szcz. sól, pieprz

1 opak. makaron lubella 5-jajeczna nitki

Przygotowanie


1

Mięso opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą i zagotować.

2

Zmniejszyć ogień do minimum, oczyścić z szumowin, dodać warzywa, sól oraz przyprawy i gotować na wolnym ogniu przez około 2,5-3 godziny. Ewentualnie przecedzić.

3

Pulpeciki: Włoszczyznę rozgnieść widelcem. Kajzerkę namoczyć w rosole, dobrze odcisnąć i dodać do warzyw.

4

Dodać jajko, wsypać bułkę tartą, mąkę pszenną, sól oraz pieprz i dokładnie wyrobić.

5

Z masy- dobrze dociskając- formować małe pulpeciki. Gotować na osolonym wrzątku, około 2 minuty od wypłynięcia.

6

Rosół podawać z ugotowanym makaronem jajecznym Lubella Jajeczna 5 jaj nitki oraz warzywnymi pulpecikami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły