0

Składniki

500 Mililitrów
Sok pomidorowy
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
Przyprawa do mięsa
1 Łyżeczka
Przyprawa papryka suszona
200 Gramów
makaron nitki
250 Gramów
mięso mielone
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondelka wlewamy sos pomidorowy, dodajemy pokrojony czosnek oraz paprykę i zagotowujemy.Przyprawiamy słodką i ostrą papryką Prymat.
  2. Do gotującego się sosu wrzucamy makaron i trzymamy na małym ogniu do momentu, gdy makaron stanie się miękki.
  3. Mięso wyrabiamy z przyprawą do mięsa oraz solą ziołową, formujemy kuleczki i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z makaronem i sosem.

Opis

inne spaghetti

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!