Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchupem
kontakt_2
Jesteś na diecie? Myślisz, że wykorzystałeś już wszystkie możliwe fit przepisy? Szukasz czegoś, co wreszcie Ci zasmakuje? Trafiłeś w miejsce, gdzie pyszne fit potrawy, są naszą specjalnością. Przygotuj dietetycznego wrapa z ketchupem na zimno w formie tortilli, małych roladek lub jak tylko chcesz! Będziesz w szoku! Uważaj! Są zdrowo i lekko zakręcone!
1
0 / 0
Jesteś na diecie? Myślisz, że wykorzystałeś już wszystkie możliwe fit przepisy? Szukasz czegoś, co wreszcie Ci zasmakuje? Trafiłeś w miejsce, gdzie pyszne fit potrawy, są naszą specjalnością. Przygotuj dietetycznego wrapa z ketchupem na zimno w formie tortilli, małych roladek lub jak tylko chcesz! Będziesz w szoku! Uważaj! Są zdrowo i lekko zakręcone!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g mąka pszenna lubella
1 łyżka otręby owsiane
100 przegotowana woda
3 łyżka oliwa z oliwek
30 dek. szynka drobiowa
1 szt. pomidor
1 szt. cebula
1 szt. papryka
100 g rukola
2 szcz. sól, pieprz
4 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Mąkę i otręby zmieszaj z oliwą i szczyptą soli. Dodaj ciepłej wody. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania plastycznej masy. Uformuj z nich 2 kulki i cienko rozwałkuj.
Rozgrzej patelnię beztłuszczową (nie smaruj jej niczym) i wyłóż na nią suchy placek. Piecz ok. 2 minuty, aż zaczną się tworzyć nierówności. Przełóż na drugą stronę i piecz kolejne 2 minuty, aż ciasto nie będzie surowe. Uważaj, żeby nie przesuszyć placka – wtedy będzie się łamał i nie uda się go zwinąć.
Wyłóż gotowe placki do ostygnięcia. W tym czasie pokrój w plastry produkty na farsz.
W gotowe, ostygnięte placki włóż plasterki szynki, pomidora, cebulki, pokrojonej papryki i rukoli. Polej wnętrze ketchupem Kotlin. Zwiń wrapa od dołu, żeby zabezpieczyć wnętrze przed wypadnięciem, a następnie po bokach. Gotowego zawijańca możesz dodatkowo polać ketchupem, by uzyskać bardziej pomidorowy smak.