Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchupem

kontakt_2
Niskokaloryczne warzywne wrapy z otrębami, rukolą i ketchupem

1

0 / 0

Jesteś na diecie? Myślisz, że wykorzystałeś już wszystkie możliwe fit przepisy? Szukasz czegoś, co wreszcie Ci zasmakuje? Trafiłeś w miejsce, gdzie pyszne fit potrawy, są naszą specjalnością. Przygotuj dietetycznego wrapa z ketchupem na zimno w formie tortilli, małych roladek lub jak tylko chcesz! Będziesz w szoku! Uważaj! Są zdrowo i lekko zakręcone!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g mąka pszenna lubella

1 łyżka otręby owsiane

100 przegotowana woda

3 łyżka oliwa z oliwek

30 dek. szynka drobiowa

1 szt. pomidor

1 szt. cebula

1 szt. papryka

100 g rukola

2 szcz. sól, pieprz

4 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Mąkę i otręby zmieszaj z oliwą i szczyptą soli. Dodaj ciepłej wody. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania plastycznej masy. Uformuj z nich 2 kulki i cienko rozwałkuj.

2

Rozgrzej patelnię beztłuszczową (nie smaruj jej niczym) i wyłóż na nią suchy placek. Piecz ok. 2 minuty, aż zaczną się tworzyć nierówności. Przełóż na drugą stronę i piecz kolejne 2 minuty, aż ciasto nie będzie surowe. Uważaj, żeby nie przesuszyć placka – wtedy będzie się łamał i nie uda się go zwinąć.

3

Wyłóż gotowe placki do ostygnięcia. W tym czasie pokrój w plastry produkty na farsz.

4

W gotowe, ostygnięte placki włóż plasterki szynki, pomidora, cebulki, pokrojonej papryki i rukoli. Polej wnętrze ketchupem Kotlin. Zwiń wrapa od dołu, żeby zabezpieczyć wnętrze przed wypadnięciem, a następnie po bokach. Gotowego zawijańca możesz dodatkowo polać ketchupem, by uzyskać bardziej pomidorowy smak.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły