Niedzielny rosołek
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Niedzielny rosołek](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986761467.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny i aromatyczny rosół nie tylko na niedzielę.
0
0 / 0
Pyszny i aromatyczny rosół nie tylko na niedzielę.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. kostka rosołowa
1 szt. włoszczyzna
Przygotowanie
1
Udko z kurczaka oczyścić i zagotować. Odcedzić. Przepłukać pod bieżącą wodą i ponownie dać do garnka. Zalać wodą i zagotować. Dodać 2 kostki rosołowe oraz obraną i pokrojoną włoszczyznę.
2
Gotować do miękkości. Doprawić pieprzem. Można podawać z makaronem.