Niebiański przysmak z jagodami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Niebiański przysmak z jagodami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973781728.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne ciasto na jagodowy sezon.
0
0 / 0
Smaczne ciasto na jagodowy sezon.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
500 śmietanka kremowa 30%
2 łyżecz. cukier waniliowy
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
4 łyżka mleko uht 3,2%
50 dag. mąka pszenna tortowa
15 dag. cukier
7 dag. masło roślinne
25 dag. czarne jagody
Przygotowanie
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dolać mleko, dodać miękkie masło i proszek do pieczenia.
Składniki dokładnie wymieszać z mąką. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części.
Każdą z części wyłożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Ciasto wystudzić.
Kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Na jednym blacie ciasta wyłożyć jagody, posmarować masą( odłożyć 4 łyżki), przykryć drugim blatem i posmarować pozostawionym kremem.