Niebiański przysmak z jagodami

m7
Niebiański przysmak z jagodami

0

0 / 0

Smaczne ciasto na jagodowy sezon.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

500 śmietanka kremowa 30%

2 łyżeczka cukier waniliowy

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

4 szt. jaja kurze całe

4 łyżka mleko uht 3,2%

50 dek. mąka pszenna tortowa

15 dek. cukier

7 dek. masło roślinne

25 dek. czarne jagody

Przygotowanie


1

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dolać mleko, dodać miękkie masło i proszek do pieczenia.

2

Składniki dokładnie wymieszać z mąką. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części.

3

Każdą z części wyłożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Ciasto wystudzić.

4

Kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.

5

Na jednym blacie ciasta wyłożyć jagody, posmarować masą( odłożyć 4 łyżki), przykryć drugim blatem i posmarować pozostawionym kremem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły