Niebiański przysmak z jagodami
m7
Smaczne ciasto na jagodowy sezon.
0
0 / 0
Smaczne ciasto na jagodowy sezon.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
500 śmietanka kremowa 30%
2 łyżeczka cukier waniliowy
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
4 łyżka mleko uht 3,2%
50 dek. mąka pszenna tortowa
15 dek. cukier
7 dek. masło roślinne
25 dek. czarne jagody
Przygotowanie
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dolać mleko, dodać miękkie masło i proszek do pieczenia.
Składniki dokładnie wymieszać z mąką. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części.
Każdą z części wyłożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Ciasto wystudzić.
Kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Na jednym blacie ciasta wyłożyć jagody, posmarować masą( odłożyć 4 łyżki), przykryć drugim blatem i posmarować pozostawionym kremem.