Niby lody truskawkowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Niby lody truskawkowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1718090448285.jpg&w=3840&q=75)
Gdy nie chcemy zajadać się kupnymi lodami, możemy zrobić niby lody. Dzieci za nimi przepadają. Są banalnie proste w przygotowaniu i zaserwujemy je bez większego wysiłku. To świetny wybór na letnie dni, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego i orzeźwiającego. Gotowe niby lody świetnie będą się prezentować w pucharkach ze świeżymi owocami i listkiem mięty na wierzchu.
1
0 / 0
Gdy nie chcemy zajadać się kupnymi lodami, możemy zrobić niby lody. Dzieci za nimi przepadają. Są banalnie proste w przygotowaniu i zaserwujemy je bez większego wysiłku. To świetny wybór na letnie dni, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego i orzeźwiającego. Gotowe niby lody świetnie będą się prezentować w pucharkach ze świeżymi owocami i listkiem mięty na wierzchu.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
250 mleko uht 3,2%
1 kg truskawki mrożone
3 łyżka cukier
Przygotowanie
Truskawki lekko rozmrażamy w garnku na małym ogniu i miksujemy blenderem.
Dodajemy cukier i mleko.
Ponownie blendujemy, aż masa zgęstnieje.
Całość przelewamy do pojemnika i przekładamy do zamrażalnika.
Mrozimy, aż do uzyskania konsystencji lodów.